Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/El Viver d’Agricultors de Rufea incorpora dos nous projectes ecològics amb component social

El Viver d’Agricultors de Rufea incorpora dos nous projectes ecològics amb component social

Produiran hortalisses ecològiques i un d’ells donarà feina i formació a joves desocupats. Des del seu inici l’any 2014, s’hi han endegat una desena de projectes agraris, la majoria basats en la producció de cultius ecològics.

Data publicació: Dimarts 06, abril del 2021


Imatge de la notícia El Viver d’Agricultors de Rufea incorpora dos nous projectes ecològics amb component social

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Aquest hivern s’ha aprovat l’entrada de dos nous projectes agraris al Viver d’Agricultors de Rufea, que iniciaran ben aviat els seus projectes agraris innovadors amb el suport de la Paeria.

Per una banda, l’associació La Cristaleria de Lleida (www.lacristaleria.cat), ha sol·licitat una finca per iniciar un projecte agrari que porta per nom “La Cristaleria Germina” . El projecte te finalitats socials, ja que a través de la producció de verdures es preveu donar feina i formació a joves desocupats. Aquesta associació té previst cultivar hortalisses ecològiques i fer venda directa als clients a través de cistelles de productes.

Per altra banda, una emprenedora lleidatana, l’enginyera agrícola Núria Martínez, iniciarà el projecte “Colors d’Horta” (@colorsdhorta), de producció d’hortalisses ecològiques amb alt valor afegit (per exemple, flor de carbassó) orientat a la venda majorista i a la restauració.

El Viver d’Agricultors de Rufea és un projecte municipal que té l’objectiu de donar suport a noves propostes agràries, com ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte. “Són iniciatives basades en l’agricultura ecològica, el comerç de proximitat i amb valor afegit”, ha dit.

La Paeria acompanya els emprenedors, que el primer any gaudeixen de la gratuïtat del contracte d’arrendament. “Amb aquests ja són una desena els projectes agraris iniciats al Viver d’Agricultors de Rufea des del seu inici, l’any 2014, la majoria basats en la producció d’hortalisses ecològiques i molts d’ells amb alt component social”, ha explicat Talamonte.

El viver està orientat a persones, que ja tenen una mínima experiència en el sector agrari i volen desenvolupar el seu propi projecte en el món de l’agricultura, i a entitats que vulguin portar a terme algun projecte agrari o a agricultors professionals, que volen diversificar la seva producció o iniciar nous tipus de cultius i/o canals de comercialització amb valor afegit.

A través del Viver d’Agricultors de Rufea, els emprenedors poden accedir a una parcel·la agrícola de la finca municipal de la partida de Rufea durant 5 anys, compromís que inclou la xarxa principal de reg i un magatzem. Les finques ja disposen del segell ecològic i els emprenedors reben també l’assessorament de l’Agrupació de Defensa Vegetal (ADV) de producció ecològica de Ponent.

Per obtenir més informació sobre el projecte del Viver d’Agricultors de Rufea, cal adreçar-se a la Regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica, al 973700455 o a través del correu electrònic a infosostenible@paeria.cat.

També trobareu més informació al web: https://urbanisme.paeria.cat/copy_of_serveis-urbans/horta/viver-dagricultors-de-rufea

Et destaquem...