Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa posa el projecte d’Aromes de can Rossello de conrear lavanda com a exemple d’innovació, imaginació i futur per l’Horta de Lleida

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa posa el projecte d’Aromes de can Rossello de conrear lavanda com a exemple d’innovació, imaginació i futur per l’Horta de Lleida

Assisteix a la inauguració de la “1a Edició de la Floració de la Lavanda” i diu que és la confirmació que hi ha altres alternatives sostenibles econòmicament als conreus tradicionals del camp

Data publicació: Dissabte 09, juny del 2018


Imatge de la notícia El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa posa el projecte d’Aromes de can Rossello de conrear lavanda com a exemple d’innovació, imaginació i futur per l’Horta de Lleida

©Ajuntament de Lleida

El tinent d’alcalde i regidor de l’Horta, Fèlix Larrosa, ha posat la iniciativa de l’empresa Aromes de can Rosselló amb el conreu de lavanda (espígol) i la seva transformació en diferents productes com un exemple d’innovació, imaginació i futur de què ha de ser l’Horta de Lleida.

Larrosa, que ha participat aquest migdia en la inauguració de la “1a Edició de la Floració de la Lavanda”, ha volgut posar la iniciativa endegada fa tres anys per la família Rosselló, amb la plantació de tres hectàrees de cultiu ecològic de lavanda, com un exemple de les possibilitats que té l’Horta. “Tot sovint parlem molt de fruites, hortalisses i producció ecològica, però avui tenim davant nostre una realitat que sorgeix de la voluntat ferma d’una família de l’Horta, que ens permet pensar en uns altres usos. Una Horta de Lleida diversa i sostenible, tant des del punt de vista mediambiental com en l’àmbit econòmic”, ha dit el tinent d’alcalde, que ha clos afegint que l’Horta “és un gran camí amb moltes oportunitats, que hem de recórrer junts”.

El regidor de l’Horta no s’ha aturat aquí i ha desvetllat com ara, en parlar amb la Mònica Rosselló, responsable d’aquest projecte, pensa en un obrador, per poder transformar aquest producte, o en la forma d’estimular altres productors en aquest conreu o d’altres, que puguin sorgir com a alternatives als sistemes de producció que tradicionalment s’han fet a l’Horta.

Fèlix Larrosa també ha posat en relleu el fet que sigui una dona qui estigui dirigint capitanejant aquest projecte que és la constatació de l’amor per la terra i per l’Horta. “Un projecte que ha de ser un abans i un després en el futur de l’Horta de Lleida”, ha dit.

A la inauguració de la “1a Edició de la Floració de la Lavanda” també han assistit els regidors Paco Cerdà i Joan Vilella, així com el president de la Comissió Territorial de l’Horta, David Melé.

Una setmana d’activitats

Aromes de can Rosselló, empresa dedicada al cultiu ecològic de lavanda en plena Horta de Lleida, ha endegat avui la “1a Edició de la Floració de la Lavanda” amb un seguit d’activitats d’oci, gastronòmiques i culturals per a tota la família per celebrar la floració d’aquesta planta aromàtica que en aquesta època de l’any tenyeix del seu color lila característic els camps.

El tret de sortida del cicle d’activitats ha estat aquest matí la “Fira Tasta i Artesania i Festa Infantil”, una exposició i venda de productes artesans on, a més, es podrà fer un tast dels productes de proximitat i Km0.

El dilluns es farà la “Nit de ioga&Lavanda amb Ekke”, una sessió nocturna de ioga enmig del camp d’espígol. El dia 12 de juny, UA1 Lleida Ràdio traslladarà al camp la tertúlia “Un dia més”, per parlar de l’actualitat de la ciutat amb les associacions de veïns i barris.

Finalment, la nit del dimecres es podrà gaudir d’un sopar a la fresca de la mà de David Molina, xef del restaurant Cràpula. La celebració d’aquest cicle d’activitats al voltant de la floració de la lavanda acabarà el dissabte, 16 de juny, amb l’acte solidari “Leucèmia Field Scape”, que destinarà tots els beneficis a la Fundació Carreras per lluitar contra la Leucèmia.

Categories: Horta de Lleida

Et destaquem...