Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/El programa Ecoactivitats es consolida amb 7.300 participants el 2011

El programa Ecoactivitats es consolida amb 7.300 participants el 2011

L'Ajuntament ha ofert 27 activitats diferents sobre el medi ambient i la natura de Lleida, una oferta formativa que s'ha adreçat a tots els públics

Data publicació: Diumenge 08, gener del 2012


Imatge de la notícia El programa Ecoactivitats es consolida amb 7.300 participants el 2011

El programa Ecoactivitats, que organitza la Regidoria de Medi Ambient i Horta, s’ha consolidat durant l’any 2011, amb la participació de 7.300 persones en les diferents activitats programades, algunes de les quals han hagut de repetir-se per la gran acceptació que han tingut. En aquest sentit, l’Ajuntament ha ofert 27 activitats diferents sobre el medi ambient i la natura de Lleida, una oferta formativa adreçada a tots els públics, des d’activitats per als més petits, fins a cursos de formació naturalista especialitzada o activitats per a gaudir i aprendre tota la família. Aquest programa de propostes de natura i medi ambient també pretén proporcionar formació i un lloc de trobada a tots el aficionats a la natura.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, considera que aquestes dades demostren l’increment de la sensibilitat mediambiental dels lleidatans. Segons el paer en cap, aquesta sensibilitat i la sostenibilitat s’han d’impulsar des del món educatiu i també des de l’Ajuntament, perquè es tingui més responsabilitat i cura de l’entorn.

L’àmplia oferta formativa va des de descobertes d’espais d’interès natural presents al municipi de Lleida, com els aiguamolls de Rufea o l’estació depuradora d’aigües residuals, fins a tallers o cursos, com la gestió d’espais naturals de la plana de Lleida, la introducció a l’anellament científic d’aus o un curs de flora. També s’ha rebut una gran afluència de públic a les trobades, celebracions i jornades, com la festa del medi ambient, el dia de l’aigua o la nit dels ratpenats. De fet, aquestes festes han estat les activitats més multitudinàries, aplegant més de 5.000 al Parc de la Mitjana on s’han realitzat tallers, xerrades, visites i activitats lúdiques per conèixer el Parc des de diferents perspectives.

Els tallers d’aprenentatge també han estat molt ben valorats. Aquests han permès aprendre tècniques per utilitzar plantes aromàtiques i medicinals, reproduir les plantes del jardí, anellar ocells o elaborar ornaments nadalencs amb materials reciclats.

Els 6 cursos naturalistes programats per a persones que es volen especialitzar en conèixer la natura dels entorns de Lleida han donat la possibilitat d’introduir-se a l’anellament científic d’aus, l’observació astronòmica, identificar libèl·lules i espiadimonis, així com també a conèixer millor els bolets de les terres de Lleida o a aprendre a gestionar els diferents tipus d’espais naturals de Lleida.

Et destaquem...