Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/El programa d'Ecoactivitats aprofundeix aquesta primavera en la descoberta de la biodiversitat de Lleida

El programa d'Ecoactivitats aprofundeix aquesta primavera en la descoberta de la biodiversitat de Lleida

Des que es va posar en marxa el 2010, Ecoactivitats supera les 300 propostes de natura i medi ambient i els 26.000 participants. La descoberta de la diversitat de Lleida passa aquest abril per la Mitjana i l'Horta, i també se centrarà en la descoberta de petits ocells urbans a la ciutat i de la fauna que habita al riu Segre.

Data publicació: Dimarts 06, abril del 2021


Imatge de la notícia El programa d'Ecoactivitats aprofundeix aquesta primavera en la descoberta de la biodiversitat de Lleida

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Aquesta primavera torna el programa "Ecoactivitats. Propostes de Natura i Medi Ambient", amb una oferta d'activitats adreçades a tots els públics, sobre temes d'interès ambiental. Es tracta d'una eina dirigida a conscienciar la població per a la conservació i preservació del medi ambient, que des del seu inici l'any 2010 fins a l'actualitat ha ofert més de 300 activitats educatives a la ciutadania, amb més de 26.000 participants en total.

El programa es centrarà en aquesta edició en descobrir la biodiversitat que podem trobar a la ciutat de Lleida i també pretén conscienciar la ciutadania perquè conservi i protegeixi el medi ambient amb la realització d'accions i activitats.

Durant la primavera, el programa ofereix tallers pràctics, com el de compostatge domèstic, passejades amb bici per la Mitjana i l'Horta i tot un seguit de punts on poder observar les diferents espècies que podem trobar a la ciutat de Lleida (ocells, papallones, invertebrats aquàtics, vegetació...). També està previst realitzar una marató d'observació de la biodiversitat, i una celebració entorn del riu Segre, que es realitzarà conjuntament amb altres localitats de Catalunya i França, en el marc del projecte TTFS.

A més, es mantenen les visites guiades al parc de la Mitjana cada tercer diumenge de mes, i el Centre d'Interpretació de la Mitjana acull una exposició de fotografies del Parc fetes des de l'aigua amb una mirada diferent. En total, tot un seguit d'activitats diverses per fomentar l'interès pel medi ambient i la sensibilització ambiental entre la ciutadania.

L'educació és una eina essencial com a resposta a la problemàtica ambiental, i així ho reconeix la comunitat internacional des de la Conferència de Nacions Unides sobre el Medi Humà, celebrada a la ciutat sueca d'Estocolm el 1972.

L'Ajuntament de Lleida desenvolupa diferents programes d'educació ambiental, com l'Agenda 21 Escolar, que aglutina centres educatius del municipi que desenvolupen projectes ambientals, el programa Lleida en Viu, que ofereix visites a centres educatius i entitats, i el programa d'Ecoactivitats, dirigit a la ciutadania.

Dintre d'aquest marc, el passat diumenge, 21 de març, es van presentar les obres de millora realitzades als Aiguamolls de Rufea en un matí ple d'activitats per conèixer aquest espai.

Per a més informació i inscripcions a les activitats podeu consultar aquest adreça.

Si voleu rebre informació periòdica sobre les activitats del programa i les novetats que puguin sorgir, us podeu subscriure al butlletí electrònic de Medi Ambient i Horta.

També podeu seguir les nostres activitats a les xarxes socials a través de Lleida en Verd.

Et destaquem...