Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/El ple de març aprovarà l’inventari de camins de l’Horta en acceptar la Comissió Territorial totes les al·legacions presentades

El ple de març aprovarà l’inventari de camins de l’Horta en acceptar la Comissió Territorial totes les al·legacions presentades

La proposta d’instal·lació de càmeres de seguretat a l’Horta, pendent de l’estudi definitiu abans de donar-li el vistiplau. El regidor Joan Queralt anuncia per demà la constitució de la gestora de la Marca Horta de Lleida.

Data publicació: Dimarts 12, febrer del 2019


Imatge de la notícia El ple de març aprovarà l’inventari de camins de l’Horta en acceptar la Comissió Territorial totes les al·legacions presentades

La Comissió Territorial de l’Horta ha adoptat un criteri inclusiu amb les al·legacions presentades a l’inventari de camins de l’Horta en la reunió que ha mantingut avui a la Regidoria de l’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat. Aquest acord permetrà dur al ple del mes de març de l’Ajuntament de Lleida l’aprovació de l’inventari de camins del terme municipal, segons ha informat el regidor Joan Queralt.

“S’ha decidit tenir en compte les 16 al·legacions presentades, que afecten bàsicament a modificacions de noms i traçats, per a ser incloses en el catàleg definitiu, sempre que puguin documentar-se”, ha explicat el regidor de l’Horta.

La seguretat ha estat un altre dels temes abordats en la reunió d’aquest matí, en debatre’s la proposta de resolució presentada per Esquerra Republicana, la Crida-CUP i el Comú de Lleida, reclamant més patrulles policials a l’Horta.

El regidor Queralt ha recordat que la seguretat ciutadana a Catalunya és competència dels Mossos d’Esquadra i que el paer en cap ha demanat al conseller d’Interior, Miquel Buch, més efectius per cobrir aquest servei, tal com va informar el paer el cap a la Junta Local de Seguretat el passat dimecres. Una demanda reiterada per part de l’alcalde, que encara no ha rebut resposta.

Per una altra part, la Comissió Territorial també ha estat informada de la proposta per instal·lar càmeres de seguretat a l’Horta, iniciativa que ha quedat pendent de resolució, a l’espera de tenir l’estudi definitiu que s’ha encarregat.

Abans d’aixecar la reunió, el regidor Queralt ha informat de l’acte de constitució de la Comissió de Gestió de la Marca Horta de Lleida, que tindrà lloc demà a la seu de la Regidoria, i ha donat a conèixer el nom dels membres que la constituiran, segons el decret signat pel paer en cap, Fèlix Larrosa.

A més de Joan Queralt, que presidirà la comissió per delegació del paer en cap, per part de l’Ajuntament de Lleida formaran part Esther Fanlo, tècnica de la Regidoria de l’Hàbitat Rural, i Joan Muntaner, de la Fundació Lleida 21, que actuarà com a secretari. Máximo Juan Blanco hi assistirà en representació de FACUA Catalunya, i Salvador Solsona, ho farà per la Comissió de l’Horta de la Federació d’Associacions de Veïns. Els productors, comerciants i sector de serveis estaran representants amb dos vocals cadascun, encara per designar.

Categories: Càmeres seguretat

Et destaquem...