Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/El nou programa d'Ecoactivitats arrenca amb la visita a l'abocador comarcal de Montoliu

El nou programa d'Ecoactivitats arrenca amb la visita a l'abocador comarcal de Montoliu

Una de les novetats d'aquesta temporada és l'ecodescoberta Lleida Smart Green City, que farà un itinerari per visitar actuacions sostenibles d'habitatges, parcs i jardins o espais urbans, utilitzat l'smart green map. Unes 10.500 persones van participar l'any passat en les Ecoactivitats, iniciativa que fa cinc anys que organitza l'Ajuntament de Lleida i que està plenament consolidada a la ciutat.

Data publicació: Dilluns 23, febrer del 2015


Imatge de la notícia El nou programa d'Ecoactivitats arrenca amb la visita a l'abocador comarcal de Montoliu

El programa Ecoactivitats del període primavera-estiu 2015 ha arrencat aquest diumenge amb l’ecodescoberta “On van a parar les meves deixalles”. La Regidoria de Medi Ambient i Horta ha programat com a primera activitat una visita guiada a l’abocador comarcal i a la planta de compostatge a Montoliu per explicar a la població el tractament que es fa dels residus. La visita va informar i sensibilitzar els assistents sobre la necessitat de fer una bona gestió dels residus, separant selectivament des de casa tot allò que es pot aprofitar i dipositar-lo als contenidors de paper, vidre, envasos o matèria orgànica que hi ha al carrer

Amb aquesta proposta l’Ajuntament de Lleida ha donat el tret de sortida a un nou programa d’Ecoactivitats, una iniciativa que inclou un ampli ventall d’activitats relacionades amb la natura i el medi ambient. L’objectiu és millorar el coneixement i els vincles de la ciutadania amb el medi natural, així com fomentar hàbits saludables i sostenibles, actuant com a nucli de formació i de trobada dels aficionats a la natura.

Una quinzena de propostes variades sobre natura i medi ambient conformen el programa de primavera d’enguany, adreçat a un públic molt divers que va des dels més petits fins a un públic familiar i també adults interessats en una formació naturalista especialitzada. Una de les novetats aquesta temporada es la nova ecodescoberta Lleida Smart Green City, que farà un itinerari per visitar actuacions sostenibles d’habitatges, parcs i jardins, espais urbans, activitats, mobilitat.... de Lleida, tot utilitzat l’smart green map.

A més, els participants en les Ecoactivitats podran conèixer també tècniques per preparar el seu propi planter, fer un hort d’autoconsum, introduir flors ornamentals a l’hort, participar en un curs d’identificació d’ocells a traves dels cants o passejar per descobrir els ocells practicant l’anglès.

El programa Ecoactivitats és una iniciativa organitzada per l’Ajuntament de Lleida que, després de cinc anys, està plenament consolidat a la ciutat i té una gran acollida per part de la ciutadania. L’any passat van participar-hi unes 10.500 persones.

Et destaquem...