Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/El Consell d’Administració de l’EMU aprova els pressupostos del 2021

El Consell d’Administració de l’EMU aprova els pressupostos del 2021

El tinent d’alcalde Sergi Talamonte explica que “aquests comptes posen especial atenció a impulsar les polítiques d’habitatge, dotant-los de més capacitat econòmica per a fer front a l'emergència habitacional que es preveu a conseqüència de la crisis del COVID”.

Data publicació: Divendres 20, novembre del 2020


Imatge de la notícia El Consell d’Administració de l’EMU aprova els pressupostos del 2021

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

 

El Consell d’Administració de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) ha aprovat aquesta matí el pressupost de l’entitat per al 2021, “uns comptes que posen especial atenció a impulsar les polítiques d’habitatge, dotant-los de més capacitat econòmica per a fer front a l'emergència habitacional que es preveu a conseqüència de la crisis del COVID”, segons ha explicat el tinent d’alcalde i president de l’EMU, Sergi Talamonte, en finalitzar la reunió.

Els pressupostos de l’EMU, que han comptat amb l’aprovació dels consellers designats per ERC, JuntsxCat, Comú i PP, l’abstenció del PSC i el vot negatiu de Ciutadans., contemplen uns ingressos de 6.860.000 euros, dels quals 3.650.000 corresponen a l’aportació de l’Ajuntament de Lleida.

Els comptes de l’EMU del 2021 s’han confeccionat basant-se en el Pla de Sanejament aprovat pel Consell d’Administració en la reunió del passat 19 de març i, posteriorment, per la Direcció General de Política Financera del Departament d’Economia de la Generalitat, en data 20 d’abril.

Els pressupostos contemplen una reducció del deute de l’empresa municipal de 4,3 milions, passant dels 47,5 actuals a 43,2, si es compleixen les previsions de venda de parcel·les.

Els objectius estratègics dels pressupostos que s’han aprovat aquest matí, a més de l’increment del parc d’habitatges destinats a polítiques socials i reduir la càrrega financera, també posen especial atenció a incrementar els recursos per a millorar la xarxa de mediació, oferir alternatives d’habitatge per tal de cobrir les necessitats de la població i gestionar el parc d’habitatges públics o cedits a la borsa social de la ciutat de Lleida.

En aquest sentit, Sergi Talamonte ha informat de la “creació d’equips d’acció ràpida per lluitar contra els desnonaments, actuació que es farà en col·laboració amb la Regidoria de Persones, Comunitat i Acció 2030, i en arribar a convenis de col·laboració amb entitats de l’àmbit social per a la gestió d’habitatges”.

Et destaquem...