Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/El centre de Lleida tindrà un nou parc de dimensions similars als Camps Elisis

El centre de Lleida tindrà un nou parc de dimensions similars als Camps Elisis

L'alcalde destaca els 4'5 milions d'euros d'inversió municipal en obres de millora al Turó de la Seu Vella

Data publicació: Dimecres 22, abril del 2009


Imatge de la notícia El centre de Lleida tindrà un nou parc de dimensions similars als Camps Elisis
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros ha presentat avui el projecte del nou parc urbà, zona de passeig i aparcament d’autobusos que es construirà en la vessant nord de la Seu Vella, darrere del carrer Camp de Mart. El paer en cap ha subratllat la importància d'aquesta actuació, amb la qual "el Centre Històric, el centre de Lleida i la Zona Alta passen a tenir un parc d'un ordre de magnitud similar en espai al dels Camps Elisis". Ros ha afegit que el nou espai verd permetrà potenciar la integració de tota la zona: "la connexió del Turó amb la Seu Vella és un dels objectius que té l'Ajuntament i en aquest cas enllaçarem el turó i el monument amb el conjunt de la ciutat per la seva cara nord".

L'alcalde ha explicat que seran uns jardins amb una forta component forestal -bona part de la qual, ja existent- dotats de camins que permetran recórrer la zona i gaudir d'un espai de passeig i de joc. Aquest projecte, que s’emmarca en el Pla de Barris del Centre Històric, s’ha encarregat al mateix equip d’arquitectes i paisatgistes que van dissenyar l’ampliació dels Camps Elisis. Es preveu que les obres començaran a finals de l'estiu i que tindran un termini d’un any.

El pressupost del projecte és de gairebé 2,8 milions d’euros. En aquest sentit, l'alcalde ha posat en relleu els 4'5 milions d'euros destinats per la Paeria a la recuperació de la Seu Vella, comptant el projecte del parc, les obres al Baluard de Louvigny i la construcció del nou ascensor.

L’àmbit d’actuació del nou parc comprèn una superfície de 30.000 metres quadrats des del carrer Monterrey fins a la zona dels Pous de Gel, al turó davant de l’Auditori. Hi està previst un petit estany, un parc infantil, una pista de petanca amb un possible quiosc-bar, una pista esportiva i un mirador.

El projecte també inclou la repoblació del talús davant de l’Auditori amb un miler d’arbres per augmentar-ne la massa forestal. A més, al nou parc està previst plantar-hi uns altres 115 nous arbres ornamentals, així com 15.700 arbustos i 31.500 plantes. Hi haurà també 27 bancs de formigó, 32 de fusta i metall, 4 fonts d’aigua potable i 20 papereres, a més de nou enllumenat i de tots els serveis.

L’esplanada sense urbanitzar al darrere de Camp de Mart es pavimentarà amb llambordes de granit i es convertirà en aparcament per als autocars dels turistes que visitin el monument. Aquest projecte també contempla la millora de l’accés a la Llar Borràs, ubicada al turó de la Seu Vella, així com les infraestructures de subministrament d’aigua potable, per a reg i l’evacuació de les aigües residuals.

El nou ascensor, enllestit a l’estiu

D’altra banda, el paer en cap també ha visitat les obres que s’estan duent per construir un nou ascensor a la vessant nord el Turó de la Seu Vella i que complementa el projecte del parc a Camp de Mart, ja que precisament en aquest projecte es millora l’accés fins a l’ascensor. L’actuació progressa a bon ritme, ja que la urbanització del Baluard de Louvigny i el túnel es troba a un 80% d’execució. Així mateix, la torre, que ja ha arribat a l’alçada de la passarel•la, pati i escales, es troba al 70% d’execució.

Les obres del nou ascensor estaran enllestides aquest estiu i també s’emmarquen, a l’igual que el nou parc urbà de Camp de Mart, dins del Pla de Barris del Centre Històric.

L’ascensor, que tindrà capacitat per a 8 persones, connectarà els Pous de Gel amb el baluard de Louvigny, passant per un nivell intermig que donarà accés al passeig perimetral de la ronda de la Seu Vella. La cabina tindrà unes dimensions interiors d’1,40 x 1,40 metres i serà panoràmica amb vistes al parc.

En total, l’ascensor salva un desnivell d’uns 21 metres. Des de l’ascensor fins al baluard, l’Ajuntament construirà una passera de 8 metres de llargada i 1,80 metres d’amplada.

Et destaquem...