Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/El cap de setmana de portes obertes a les explotacions de l'Horta atrau més de 600 persones

El cap de setmana de portes obertes a les explotacions de l'Horta atrau més de 600 persones

A més, una trentena de ciclistes han participat en l'ecoactivitat Descobrim l'Horta en bicicleta, que ha acabat amb la visita a una de les explotacions

Data publicació: Diumenge 27, octubre del 2013


Imatge de la notícia El cap de setmana de portes obertes a les explotacions de l'Horta atrau més de 600 persones

Benvinguts a l’Horta de Lleida ha tancat la quarta edició havent atret més de 600 persones a les explotacions que s’han afegit a la iniciativa. Aquestes cinc explotacions agrícoles i ramaderes han despertat l’interès dels lleidatans, que han pogut conèixer d’una forma directa i propera el conreu i l'elaboració de determinats productes. Les visites s’han fet durant tot el cap de setmana i s'ha pogut optar per fer el desplaçament per lliure o amb els autobusos organitzats gratuïtament per la Paeria. La Regidoria de Medi Ambient i Horta de l’Ajuntament s’encarrega d’organitzar el programa amb la col·laboració dels productors agrícoles i ramaders per apropar als ciutadans aquest espai natural i agrari que envolta la ciutat, així com els productes que en surten, de proximitat i artesanals. De fet, en aquests dos dies s’ha revitalitzat aquest espai, remarcant els seus valors vinculats a l’agroalimentació i la qualitat paisatgística i ambiental.

Fruites Blanch - melmelades i sucs artesans (Partida Granyena); Sanuí Fruits - central fructícola (Partida Torres de Sanuí); Coll Riba Ecològics - fruita de cultiu ecològic. (Partida Torres de Sanuí); Cal Perucho - cultiu de cereals i cria de vedells (Partida Caparrella), i Hortalisses Torrelles - cultiu de calçots (Partida de Gualda) han estat les explotacions que s’han acollit a l’edició d’enguany per mostrar els seus productes i processos de treball.

Descobrim l’Horta en bicicleta

Aquest diumenge una trentena de ciclistes han pogut gaudir d’una agradable passejada en bicicleta per l’horta més antiga de Lleida, que els ha permès descobrir els seus horts, fruiters, ramals i torres, entre altres. La part més antiga de l’Horta és aquella situada a prop de la ribera del riu i que pel marge esquerre del riu és regada principalment per les sèquies de Torres i Fontanet. Es tracta d’una zona de terra fèrtil i, donada la seva antiguitat, els seus camps de conreu són de petites dimensions, formant un atapeït mosaic, actualment amb més d’un camp sense cultivar. El recorregut en bicicleta ha estat d’uns deu quilòmetres, en què s’han posat en relleu els valors de l’Horta.

Aquesta activitat s’ha integrat dins el programa Benvinguts a l’Horta de Lleida. Així, la visita ha acabat a la Torre de "Fruites Blanch", al Camí de Granyena, on en els participants han pogut conèixer les tècniques actuals del cultiu de la fruita a l'horta, així com l'obrador on s’elabora melmelades i sucs segons receptes tradicionals.

Et destaquem...