Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/El Camí del Riu s'ofereix a centenars de lleidatans

El Camí del Riu s'ofereix a centenars de lleidatans

Caminada popular, organitzada per la Paeria amb la col•laboració de Lleida Camina i l'Ateneu Popular de Ponent, per a redescobrir l'atractiu natural i les possibilitats d'oci de l'entorn del Segre a Lleida

Data publicació: Dimecres 03, juny del 2009


Imatge de la notícia El Camí del Riu s'ofereix a centenars de lleidatans

El Camí del Riu s'ha omplert aquest diumenge al matí de lleidatans que han participat en la caminada popular de 12 kilòmetres per redescobrir aquest espai de la ciutat recuperat fa algunes setmanes per al gaudi ciutadà. La ruta l'han organitzada l’Ajuntament de Lleida amb la col•laboració de Lleida Camina i l’Ateneu Popular de Ponent. El regidor de medi ambient i Horta, Josep Barberà, ha destacat que la ciutat "ha guanyat un espai natural molt important, de 14 kilòmetres, que tenim la intenció d'ampliar fins a Utxesa perquè tots els lleidatans en puguem gaudir".


Aquesta ruta a peu, de 12 quilòmetres, ha sortit a les 9 del matí des del punt quilomètric zero del Camí del Riu, a la passarel•la del Liceu Escolar, fins arribar als Aiguamolls de Rufea i, després, la tornada fins al centre de Lleida. També s’ha donat l’opció de caminar 8 quilòmetres i tornar en autobús des de Butsènit. Els voluntaris sèniors vinculats a les llars municipals han col·laborat amb l'organització de la caminada popular del Camí del Riu: cinc integrants d'aquest programa de la Regidoria de Serveis Personals han donat indicacions als participants i els han facilitat fruita i aigua als punts de sortida i d'avituallament.

A més de les persones que han fet el recorregut a peu, un grup de piragüistes han completat el recorregut riu avall, alhora que un grup de ciclistes han aconseguit l'itinerari amb bicicleta.

caminada riu2

caminada riu3

Camí del Riu, nova ruta natural
El “Camí Natural del Riu” ha estat impulsat per l’Ajuntament de Lleida i finançat pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí dins el programa de creació de la xarxa de “Caminos Naturales” amb un pressupost de gairebé 1,1 milions d’euros. Aquesta xarxa té com a objectiu potenciar l’acció connectora dels rius dins el territori al mateix temps que difondre’n els valors naturals i socials.

El Camí del Riu, amb el quilòmetre zero establert a la passarel•la del Liceu Escolar, va de la Partida de Butsènit fins a l’entrada del Parc de la Mitjana, amb una longitud total de 16,35 quilòmetres. En sentit sud, s’arriba fins a la confluència de la Sèquia de Torres amb el Canal de Seròs passant pel Xoperal d’en Tòfol. Si es creua, per la passarel•la de nova construcció, cap a la marge dreta del riu, el traçat del Camí permet apropar-se fins als Aiguamolls de Rufea, on ens trobem amb una zona que permet contemplar la vegetació i la fauna típica de l’ecosistema de bosc de ribera. Més enllà dels Aiguamolls de Rufea, el traçat permet arribar fins a l’ermita de Butsènit. En el camí d’accés a l’ermita de Butsènit s’ha habilitat una àrea de descans. Cap al nord-est, el Camí discorre fins al pont de Pardinyes finalitzant a l’entrada del Parc Natural de la Mitjana.

El Camí del Riu és una nova ruta natural perquè la ciutadania en gaudeixi bé a peu, bé amb bicicleta. És per això que la Paeria vol que amb el recorregut del Camí Natural del Riu es doni un nou enfocament dels recursos de la zona des del punt de vista de l’educació ambiental, la interpretació de la natura i també apropar l’entorn natural als usos lúdics. En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Lleida s’aposta perquè els recursos mediambientals existents s’aprofitin com a elements de gran potencial turístic i educatiu, com ja es fa amb l’aprofitament d’altres infraestructures mediambientals, com són els parcs dels Camps Elisis i la Mitjana.


Arxiu de so de Josep Barberà (1,4MB)

 

Et destaquem...