Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/El 80 % dels animals recollits per la Canera Municipal els recuperen els propietaris o bé s’adopten

El 80 % dels animals recollits per la Canera Municipal els recuperen els propietaris o bé s’adopten

Joan Queralt dona suport als professionals de Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC) després de les acusacions del Comú: “s’ha parlat de maltractament i de malnutrició. Això no és cert”. El CAAC compta amb cinc cuidadors, un encarregat i serveis veterinaris contractats, amb assistència veterinària diària als animals i urgències.

Data publicació: Dijous 11, abril del 2019


Imatge de la notícia El 80 % dels animals recollits per la Canera Municipal els recuperen els propietaris o bé s’adopten

Imatge: (c) Javi Martín

El regidor Joan Queralt ha reiterat avui el bon funcionament del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC) i l’escrupolós seguiment que fa de les normatives vigents.

L’edil ha remarcat l’atenció curosa i professional que reben els animals per part d’un equip integrat per cinc cuidadors, un encarregat i serveis veterinaris contractats, amb assistència mèdica diària i urgències 24 hores/365 dies a la clínica de l’empresa.

Queralt ha donat suport als professionals del centre, després de les acusacions formulades pel grup municipal del Comú: “s’ha parlat de maltractament i de malnutrició. Això no és cert. Tinc absoluta confiança amb tots els treballadors. Els animals estan ben cuidats i se segueixen els protocols que marquen els reglaments”.

El 80’5 % dels animals que arriben al centre s’adopten (el 54%) o bé són recuperats pels seus propietaris (el 26,5 %). Des del 2015, el CAAC ha recollit 1.594 gossos i gats, dels quals 852 han estat adoptats i 423 han pogut tornar amb els seus amos. A hores d’ara, 79 animals (gossos i gats) romanen a les instal·lacions del CAAC.

Mortalitat del 9 %

Al centre hi ha una mortalitat d’animals baixa -el 9 per cent, el 2018- tenint en compte les condicions en què arriben molts d’ells, alguns atropellats o que han estat durant setmanes perduts per l’Horta.

Tots els animals que entren al centre es vacunen, es desparasiten, són revisats pels veterinaris i reben les medicacions pertinents i, si s’escau, cirurgia.

L’alimentació -amb un pressupost anual que ronda els 13.000 €- s’adapta a les necessitats, mida i raça de cada gos i gat.

El funcionament de la Canera segueix plenament les normes i procediments legals. Tot i això, el regidor ha avançat que es treballa per adaptar els protocols del centre a una nova ISO de qualitat específica per als centre d’acollida d’animals de companyia.

Noves obres de millora

La passada tardor, l’Ajuntament de Lleida va completar la primera fase de la millora del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC). Els treballs han consistit en la creació de més patis i espais exteriors per al gaudi dels animals que permeten augmentar les zones assolellades i amb dotació d’ombra. També s'ha ampliat la zona de gats amb 4 gateres noves.

Les gàbies s’han delimitat amb parets de manera que els gossos queden protegits de la intempèrie. A més, hi ha una porta de separació entre la gàbia i el pati, de manera que els professionals poden treballar sense el gos dintre de la gàbia i els animals pateixen menys fred i humitat a l’hivern.

A curt termini s’emprendrà la millora de les dependències dels cuidadors de la Canera (2a fase obres) i, després, s’abordaran nous treballs a les gàbies i en els espais que ocupen els voluntaris.

Et destaquem...