Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Ecodescoberta d'un edifici bioclimàtic

Ecodescoberta d'un edifici bioclimàtic

La visita, que forma part de la programació de les Ecoactivitats 2022 de la Regidoria de Transició Ecològica, també ha permès explicar les diverses formes de millorar l’eficiència energètica dels habitatges ja construïts.

Data publicació: Dilluns 07, novembre del 2022


Imatge de la notícia Ecodescoberta d'un edifici bioclimàtic

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Aquest diumenge, el programa “Ecodescobertes” de l’Ajuntament de Lleida ha organitzat una vista a un habitatge bioclimàtic de la ciutat, per mostrar maneres de construir per fer les nostres llars altament eficients energèticament.

La visita ha estat a “la casa positiva”, construïda per l’arquitecte Josep Bunyesc, la qual, per la seva forma constructiva, materials, orientació, gruix dels aïllaments, etc, i l’autogeneració fotovoltaica d’electricitat, fa que generi més energia de la que consumeix al llarg del dia.

Durant la visita, també s’han explicat les diverses formes de millorar l’eficiència energètica dels habitatges ja construïts, així com els plurifamiliars, que són els majoritaris a la ciutat de Lleida (al voltant del 90%).

Els habitatges són juntament amb el sector del transport, els sectors que més energia consumeixen de la ciutat (electricitat, gas i gasoil C), per la qual cosa són els que més emissions de gas d’efecte hivernacle emeten.

Aquest fet és perquè les qualificacions energètiques de la majoria dels habitatges de Lleida són molt baixes E, G i F i, per tant, consumeixen grans quantitats d’energia sense que representi un major confort pels inquilins o inquilines.

Donat que a la ciutat de Lleida, com altres ciutats europees, té el compromís de contribuir a reduir les emissions per fer front al canvi climàtic, com a mínim un 50% l’any 2030, la rehabilitació dels habitatges és una de les actuacions clau que cal afrontar els propers anys.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Lleida està posant en marxa l’Oficina Única de Rehabilitació energètica de Lleida, amb l’objectiu d’assessorar i acompanyar tant als aspectes tècnics, la gestió de les ajudes (Next Generation), com els tràmits administratius i acords comunitaris necessaris per tirar endavant una rehabilitació energètica als edificis.

Et destaquem...