Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Ecoactivitat per descobrir la vida a la Mitjana quan es fa fosc

Ecoactivitat per descobrir la vida a la Mitjana quan es fa fosc

Els participants han pogut apreciar com canvia el parc al vespre i han pogut observar alguns dels animals que hi viuen, ja que a aquestes hores estan més actius.

Data publicació: Dissabte 12, setembre del 2020


Imatge de la notícia Ecoactivitat per descobrir la vida a la Mitjana quan es fa fosc

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

El Parc de la Mitjana va ser la nit del dijous l’escenari de l’ecodescoberta ‘A la Mitjana també es fa fosc’ una de les Ecoactivitats programades per la Regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Lleida, que inicialment estava programada pel 28 d’agost, però no es va poder realitzar per causes meteorològiques adverses arran d’una gran tempesta al vespre.

Durant la visita, que s’ha fet amb totes les mesures de seguretat recomanades pel Departament de Salut, no superant les 10 persones, agrupats per unitats familiars i amb mascareta, s’ha pogut apreciar com canvia el parc al vespre i s’han pogut observar alguns dels animals que hi viuen, ja que a aquestes hores estan més actius. Així, els participants han pogut veure com estols de cigonyes i de cornelles sobrevolaven el parc per buscar els seus dormidors on s’agrupen a les nits, com les orenetes atrapaven insectes al capvespre preparant-se per la migració i també s’han pogut observar altres animals com tudons, ànecs, martinets blancs, algun martinet de nit i fins i tot algun conill.

Durant tot el recorregut pel Parc, s’han pogut identificar també alguns rastres de fauna, com un cau de teixó o plomes de tudó i de picot verd. I quan ja s’ha fet fosc s’ha vist com els ratpenats volaven per tot arreu caçant insectes.

Al costat del riu, s’han pogut sentir els sons dels ratpenats gràcies a un heterodí, un aparell que transforma els ultrasons que emeten aquests animals en sons audibles per nosaltres. I en tota l’extensió del parc hem pogut gaudir d’una agradable sensació de tranquil·litat.

Aquesta ecodescoberta s’emmarca dintre del programa “Ecoactivitats”, que inclou tot un seguit de propostes de natura i medi ambient de l’Ajuntament de Lleida per a tots els públics, i que pretén, entre altres objectius, fer a la ciutadania coneixedora de la importància de mantenir la biodiversitat de les nostres terres.

Categories: Ecoactivitats, 2020, La Mitjana

Et destaquem...