Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Disminueix la generació de residus i augmenta la recollida selectiva a la ciutat de Lleida

Disminueix la generació de residus i augmenta la recollida selectiva a la ciutat de Lleida

Les tones d'escombraries recollides pel servei de neteja va disminuir un 2'4%, durant el 2008, mentre que la recollida selectiva van augmentar un 3'2%.

Data publicació: Dimecres 27, maig del 2009


Imatge de la notícia Disminueix la generació de residus i augmenta la recollida selectiva a la ciutat de Lleida
L'empresa de recollida d'escombraries, Ilnet, va recollir l'any passat 60.606 tones de residus a la Lleida, un 2'4% menys que el 2007, quan se'n van recollir 61.313 tones. De tota aquesta brossa, un 22% pertany a la recollida selectiva , que el 2008 ha augmentat un 3'2%, respecte l'any anterior. En aquest cas, l'increment més gran es produeix en els envasos, que augmenten un 9'2%; per contra, el paper cau 1'7%, possiblement motivat pel descens del consum.

Unes dades que ha fet públiques avui el regidor de Medi Ambient i Horta, Josep Barberà, que ha presidit la comissió de seguiment del contracte de gestió del servei municipal de neteja viària i recollida de residus. Per a Barberà “el fet que disminueixi el nombre total de residus que es recullen és una bona notícia. Implica que l’esforç per conscienciar la ciutadania que el que cal és no generar residus va pel bon camí”.

Entre les novetats del servei de recollida de residus, a l'any 2008, cal destacar la incorporació d'un nou camió per a la recollida selectiva i la instal•lació d'una illa de contenidors soterrats a l'avinguda de Blondel.

Més usuaris de la deixalleria
El nombre de persones que utilitzen el servei de deixalleria ha crescut en més d'un 50% durant el 2008. Així, s'ha passat dels 17.792 usuaris el 2007, a 25.426, el 2008. Un augment que cal atribuir, sobretot, a un major ús de la deixalleria mòbil que es desplaça pels barris i de les minideixalleries. Els residus que en major quantitat es continuen recollint en aquests punts són metalls i ferralla, electrodomèstics, televisors, ordinadors i pantalles.

Campanyes de conscienciació
Segons el regidor Josep Barberà, bona part de la millora en la recollida de residus és atribuïble a les diverses campanyes de conscienciació que s'han dut a terme durant el 2008. A banda dels adreçats a la ciutadania en general, se n'han fet d'específiques per als habitants de l'Horta, per fomentar l'autocompostatge; també de prevenció en la generació de residus de paper al mateix Ajuntament, escoles i altres entitats, i en grans esdeveniments, com l'Aplec del Caragol. En total, s'han destinat més de 120.000 euros a aquesta tasca de conscienciació ciutadana.

Millora de la valoració del servei
A la presentació anual de la memòria de gestió del servei també s'ha fet esment de la valoració que donen els ciutadans i ciutadanes, així com els visitants, a la neteja de la ciutat. Segons l'enquesta de l'observatori de Turisme de Lleida, en una escala de l'1 al 10, la ciutadania valora amb un 5'9 de mitjana la neteja de carrers, dos dècimes per sobre que al 2007. Els visitants puntuen aquest aspecte de la ciutat amb un 6'2%, mentre que al 2007 li atorgaven un 5'9.

Et destaquem...