Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Descobrir la importància de tenir un bosc al costat de la ciutat

Descobrir la importància de tenir un bosc al costat de la ciutat

Darrera ecoactivitat de l’any al Parc de la Mitjana, juntament amb l'anellament d'ocells

Data publicació: Dimarts 20, desembre del 2022


Imatge de la notícia Descobrir la importància de tenir un bosc al costat de la ciutat

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

 

Aquest diumenge, 18 de desembre, han tingut lloc les últimes ecoactivitats previstes per aquest any: una ecodescoberta al Parc de la Mitjana, per remarcar la importància d’aquest espai tan singular de Lleida, i una sessió d’anellament científic d’ocells.

En l’ecodescoberta, han participat una vintena de persones, que han reflexionat sobre com és d’important tenir un bosc com la Mitjana al costat de la ciutat. Durant el recorregut s’ha vist com aquest indret és un espai d’esbarjo on els habitants de Lleida podem venir a passejar, fer esport o, senzillament, contactar amb la natura, a més de funcionar com un refugi climàtic, especialment a l’estiu. A més a més, la presència del bosc estabilitza el terra i augmenta la humitat, millorant les condicions ambientals de la zona i representa una gran reserva de biodiversitat.

Els participants han pogut conèixer també l’anellament científic d’ocells, on un anellador expert els ha explicat que aquestes sessions serveixen per estudiar les poblacions d’ocells, la seva longevitat, l’abundància de les diferents espècies i els hàbits migratoris. A més, són un moment ideal per observar de prop els petits ocells del Parc, molt més difícils de veure d’una altra manera.

El programa “Ecoactivitats” ofereix tot un seguit de propostes de natura i medi ambient per a tots els públics,

Aviat es podrà consultar el programa d’Ecoactivitats 2023 al nostre web: https://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat i a les xarxes @lleidaenverd

Saber-ne més >>

Et destaquem...