Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Constituït el Consell de Participació de l'Agència de l'Energia de Lleida

Constituït el Consell de Participació de l'Agència de l'Energia de Lleida

En formen part 30 entitats. El consell serà un espai d'organització cívica que neix amb l'objectiu de representar els interessos del conjunt de la comunitat en diversos punts d'elaboració i aplicació de polítiques.

Data publicació: Divendres 01, gener del 2010


Imatge de la notícia Constituït el Consell de Participació de l'Agència de l'Energia de Lleida

La Sala Jaume Magre va acollir ahir a la tarda la constitució del Consell de Participació de l’Agència de l’Energia de Lleida, un espai d’organització cívica que neix amb l’objectiu de representar els interessos del conjunt de la comunitat en diversos punts del procés d’elaboració i aplicació de polítiques, i en la recerca del consens sobre qüestions que pugui plantejar l’Agència de l’Energia de Lleida.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha presidit l'acte, ha destacat també la rellevància dels projectes que estan duent a terme empreses situades al Parc Científic de Lleida en matèria d'energia fotovoltaica.

Formaran part del Consell Participatiu 30 entitats, que tindran estatus de membres col•laboradors de l’Agència. Es tracta d’entitats públiques i privades, organitzacions empresarials i professionals, associacions ciutadanes, col•legis professionals, organismes internacionals i persones qualificades professionalment en l’àmbit de l’estalvi, la eficiència i les energies renovables. El Consell Participatiu es reunirà en sessió ordinària, a proposta del President de l’Agència, tantes vegades com sigui necessari i, com a mínim, un cop a l’any.

El Consell Participatiu ha estat concebut com a eina de suport, obert al públic en general i vinculat a l’Agència. Correspon al Consell Participatiu expressar opinions, debatre diferents punts de vista, intercanviar i difondre informació, etc. Amb la creació del consell, l’Ajuntament de Lleida compleix els requeriments de la Unió Europea pel que fa a la necessitat que entitats com l’Agència de l’Energia tinguin organismes de participació dels agents socials.

L’Agència de l’Energia de Lleida es va crear a l’abril de 2008. Entre els projectes més destacats que té en marxa destaquen:


• Creació de l’Observatori de l’Energia: una eina web i un assessorament als municipis per controlar els consums energètics municipals
• Elaboració del Pla de Mesures d’Estalvi energètic dels edificis municipals de Lleida i formació de 124 persones de l’Ajuntament com “agents energètics” dels edificis muinicipals (inclou escoles i equipaments esportius)
• 5 instal•lacions per produir energia fotovoltaica a teulades a la ciutat de Lleida. Ja s’han redactat els projectes, els permissos estan en marxa i es construiran durant el 2010.
• Setmana de les energies renovables: 1700 persones van participar a les visites guiades per conèixer com funciona una central de plaques solars, un molí de vent o una instal•lació de biomassa amb fusta

Forma part de l’Agència de l’Energia l’Ajuntament de Lleida, el Consell Comarcal del Segrià, la Diputació de Lleida, la UdL, els Col•legis professionals i l’ICAEN. En aquests moments hi ha 7 Agències d’Energia a Catalunya i 380 a tota Europa. Lleida treballa en el projecte europeu conjuntament amb les agències de l’energia de Montpellier i Medjimurje (Croacia).

 

Entitats que integren el consell

Et destaquem...