Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Cinc joves rehabiliten un pis de l’EMU a la Bordeta a través del projecte de masoveria urbana

Cinc joves rehabiliten un pis de l’EMU a la Bordeta a través del projecte de masoveria urbana

L’Empresa Municipal d’Urbanisme ha cedit tres habitatges a l’associació Obrint Portes per a facilitar-ne el lloguer a joves amb dificultats per accedir al mercat lliure. El tinent d’alcalde Sergi Talamonte fa una visita a les obres que estaran enllestides per poder entrar a viure a finals d’any.

Data publicació: Dilluns 16, novembre del 2020


Imatge de la notícia Cinc joves rehabiliten un pis de l’EMU a la Bordeta a través del projecte de masoveria urbana

Imatge: ©joperez

Cinc joves estan treballant, sota la supervisió d’un cap d’obra, en la rehabilitació d’un pis del barri de la Bordeta, que l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) ha cedit a l’associació Obrint Portes per l’Habitatge Social, perquè el gestioni dins del programa de masoveria urbana.

El tinent d’alcalde, regidor d’Habitatge i president de l’EMU, Sergi Talamonte, ha realitzat aquest matí una visita d’obres, acompanyat d’Enric Morros, representant d’Obrint Portes, amb qui la Paeria ha signat un conveni de cessió i ús per a desenvolupar el projecte de masoveria urbana, que té com a objectiu facilitar un habitatge a aquells joves que tenen dificultat a accedir en el mercat lliure, condonant part del lloguer per a compensar la participació en la rehabilitació. En aquest cas, els cinc joves que hi treballen gaudiran d’una carència de 7 mesos.

Sergi Talamonte ha comprovat l’avenç del ritme de les obres en aquest pis, que es convertirà en l’habitatge dels cinc joves que ara hi treballen, abans de finals d’any.

Fins al moment, l’EMU ha cedit tres pisos en usdefruit per set anys, prorrogables per tres anys més, a l’associació Obrint Portes a l’Habitatge Social. Dos d’ells al barri de la Mariola, que ja disposen de la cèdula d’habitabilitat, i el que avui ha visitat el tinent d’alcalde a la Bordeta. Un dels de la Mariola també estarà llest per a viure abans de final d’any, ja que només resten treballs de pintura i actualització de serveis.

El projecte de masoveria urbana és un treball transversal que estan desenvolupant les regidories d’Habitatge i Transició Ecològica i de Joventut, juntament amb l’associació Obrint les Portes per l’Habitatge Social, a través d’un conveni en què aquesta entitat fa d’interlocutor entre les parts i gestiona els habitatges, ocupant-se de la selecció i seguiment dels joves que hi viuran, els quals pagaran un lloguer assequible i sempre inferior al preu del mercat. Per la seva part, l’EMU aporta a l’Associació la quantitat de 15.000 euros en concepte de col·laboració per a les despeses que comporti l’execució de les obres d’habitabilitat dels immobles.

Obrint Portes és una associació creada l’any 2018 i que té com a finalitat promocionar l’habitatge social digne per aquelles persones que no tinguin garantit aquest dret, millorant així, dins les possibilitats de l’associació, la qualitat de vida d’aquestes persones en risc d’exclusió social (indistintament de l’edat, gènere, nacionalitat o religió).

Et destaquem...