Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Cens d'aus aquàtiques hivernants a la Mitjana

Cens d'aus aquàtiques hivernants a la Mitjana

Els censos anuals permeten conèixer l'evolució dels fluxos migratoris d'aus a Europa

Data publicació: Dissabte 21, gener del 2012


Imatge de la notícia Cens d'aus aquàtiques hivernants a la Mitjana

El Parc de la Mitjana de Lleida ha acollit aquest matí el Cens d’Aus Hivernants, una activitat que forma part del cens internacional d'ocells aquàtics que es realitza cada mes de gener a totes les zones humides, costes i rius d'arreu del món.

Les tasques per a l'elaboració del cens han consistit en un repàs de tota l’àrea per comptabilitzar els efectius de les espècies d’aus aquàtiques existents, així com també dels rapinyaires presents en aquestes zones humides. Gràcies a l'elaboració d'aquest cens, dirigit per l’expert en ornitologia Steve West, es fa un seguiment de la quantitat d’ocells que viuen o passen l’hivern a la Mitjana procedents d’altres indrets del nord d’Europa. Els resultats del recompte han estat:

- Cabusset (Tachybaptus ruficollis): 3

- Ànec collverd (Anas platyrhynchos): 27

- Xarxet comú (Anas crecca): 2

- Polla d'aigua (Gallinula chloropus): 19

- Corb marí gros (Phalacrocorax carbo): 25

- Bernat pescaire (Ardea cinerea): 3

- Cigonya blanca (Ciconia ciconia): 10

- Polla d’aigua (Gallinula chloropus): 19

- Morell de cap roig (Aythya ferina): 1

- Agró blanc (Egretta alba): 1

Destacar que el nombre d’individus observats ha estat inferior al d’altres anys. Aquest fet es pot atribuir a la dificultat d’observació d’aus ja que la boira ha acompanyat als participants durant bona part del matí.

Els ocells són indicadors ambientals del territori, i la seva presència evidencia els canvis en el medi ambient. El cens d’aus aquàtiques hivernants de la Mitjana, conjuntament amb els censos realitzats en diversos punts de les terres de Lleida, permet any rere any conèixer l’evolució dels fluxos migratoris d’aus a Europa.

Et destaquem...