Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/L'Ajuntament de Lleida posa en marxa una campanya de promoció de les deixalleries

L'Ajuntament de Lleida posa en marxa una campanya de promoció de les deixalleries

L'objectiu és promocionar l'ús de les deixalleries de Lleida i que els ciutadans coneguin la importància de portar els residus especials i tòxics als llocs adequats

Data publicació: Dimarts 21, abril del 2009


Imatge de la notícia L'Ajuntament de Lleida posa en marxa una campanya de promoció de les deixalleries
El regidor de Medi Ambient i Horta, acompanyat del regidor de Sensibilització Mediambiental, Joan Gómez, i de la subdirectora local de Joventut de Creu Roja, Eva Martínez, han presentat aquest dilluns la campanya de promoció de les deixalleries de Lleida amb l’objectiu que els ciutadans coneguin la seva funció i la importància de portar els residus especials i tòxics a aquest lloc.

La majoria de les deixalles que fem a casa no mereixen ser llençades a les escombraries ja que estan fetes de materials valuosos, extrets del nostre entorn, i que es poden reciclar. D’altres, són tòxics i si els llencem a les escombraries, es corre el risc que acabin filtrant-se a les nostres aigües o al sòl. Tot i que els residus que més generem són les restes de menjar, envasos, cartró, i vidres (els quals s’han de deixar dins els corresponents contenidors que hi ha al carrer), hi ha altres materials com ferralla, aparells electrònics, fustes, que només es podran reciclar si es duen a la deixalleria.

D’altra banda, aquells residus tòxics o perillosos com bombetes de baix consum, pintures, medicaments, cal dur-les a la deixalleria per tal de que rebin un tractament adequat, i no contaminin. Per tant, la campanya pretén informar i sensibilitzar als ciutadans i ciutadanes per tal de què trobin un sentit a guardar els residus que van a la deixalleria a casa seva, i els portin periòdicament a la deixalleria que tinguin més propera, en comptes de llençar-ho tot al contenidor de rebuig.

Com que és tasca de tots plegats aprofitar al màxim possible les nostres deixalles i millorar la salut del nostre medi ambient, la campanya contempla la implicació dels establiments d’activitat comercial a Lleida per fer la difusió i la sensibilització de la ciutadania.

Actualment Lleida compta amb la deixalleria central localitzada al barri de Pardinyes, al darrere de l’edifici d’ILNET, tres deixalleries mòbils que van itinerant pels diferents barris de la ciutat i en els nuclis de major població de l’Horta, i 3 minideixalleries fixes ubicades als barris de la Bordeta, la Mariola i de l’Estació. La campanya es durà a terme a partir d’aquest dilluns 20 d’abril fins al 14 de maig.
Per dur a terme la campanya es faran les següents accions:
 • 20.000-25.000 tríptics informatius (veure tríptic cara A i cara B).
 • Anuncis diaris premsa.

  (Per Minideixalleries):
 • Nous rètols de les tres minideixalleries amb imatge unificada.
 • 3 Expositors mòbils per promoció minideixalleries.
 • 1500 Cartells per empegar als portals.

  (Per Deixalleries mòbils):
 • Nou rètol anunciador de la deixalleira mòbil (un per cada deixalleria).

  El servei de les deixalleries a Lleida es va iniciar l’any 1999, amb l’obertura de la deixalleria fixa de Pardinyes. L’any 2003 es posar en funcionament les deixalleries mòbils fins a 3, i l’obertura de les 3 minideixalleries es va produir l’any 2007 (la deixalleria de l’Estació i l’any 2008 les minideixalleries de la Bordeta i la de la Mariola.

  El nombre de ciutadans i ciutadanes que fa ús de les deixalleries de Lleida ha anat augmentant en el temps, coincidint amb l’ampliació dels punts de recollida. Així s’ha passat de 3727 usuraris l’any 1999 a un total de 25.426 usuaris l’any 2008. Tot i aquestes dades positives, encara hi ha una part molt important de les nostres deixalles que van a parar a l’abocador, que haurien d’anar a les deixalleries.
 •  

  Deixalleries imatge1 Deixalleries imatge2

  Més informació de les deixalleries

   

  Et destaquem...