Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Campanya contra la processionària dels pins

Campanya contra la processionària dels pins

L’Ajuntament de Lleida informa del risc de contacte i demana la col·laboració ciutadana per detectar i actuar contra aquesta plaga

Data publicació: Dimarts 08, març del 2022


Imatge de la notícia Campanya contra la processionària dels pins

Imatge: © Ajuntament de Lleida

La Paeria, a través de la Regidoria de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, porta a terme diverses actuacions per frenar la processionària dels pins, accions que s’intensifiquen en arribar el final de l’hivern, període quan comença l’eclosió de les erugues de les bosses on s’han reclòs durant la temporada de més fred.

Els tractaments en els pins unitaris i en les zones boscoses per lluitar contra aquesta plaga es realitzen mitjançant canó o endoteràpia, però paral·lelament s’acompanyen d’una campanya informativa a l’entorn on s’actua, perquè la població s’assabenti a través de cartells explicatius dels riscos que suposa la presència de la processionària.

Cal recordar que tot i la realització de diferents tractaments no sempre es pot eliminar la plaga i llavors es formen bosses de color blanquinós en els pins. Sempre que siguin visibles i accessibles s’eliminen mitjançant elevadors o tisores extensibles. Quan no és possible arribar-hi es posen uns cinturons envoltant el tronc, perquè quan baixin entrin en una bossa i poder-les eliminar.

Tot i els esforços per eliminar les bosses al màxim, les inclemències meteorològiques poden trencar aquestes i fer que caiguin erugues a terra sense control.

És convenient evitar el contacte amb les erugues tant de nens com adults, així com de gossos i altres animals.

Per això, des de la Regidoria es recorda amb aquests cartells informatius fer atenció a la senyalització i, si es troba alguna bossa o processó d’erugues, comunicar-ho pels canals habituals de l’Ajuntament de Lleida, per tal d’actuar en la zona.

Categories: processionària, 2022

Et destaquem...