Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Camp de treball per a joves al Parc de la Mitjana de Lleida

Camp de treball per a joves al Parc de la Mitjana de Lleida

L'objectiu d'aquesta iniciativa és formar els participants sobre la Mitjana i sobre com aprofitar els recursos que ofereix el medi natural. Els coneixements adquirits pels participants en el camp de treball es posaran en pràctica amb els més de 300 nenes i nenes inscrits a l'”Estiu de joc”

Data publicació: Dijous 12, juliol del 2012


Imatge de la notícia Camp de treball per a joves al Parc de la Mitjana de Lleida

El Centre d’Interpretació de la Mitjana acull, fins el proper 13 de juliol, un camp de treball per a joves d’entre 13 i 19 anys. Aquesta iniciativa, organitzada per l’Ajuntament de Lleida, consisteix en formar els participants sobre la Mitjana i sobre com aprofitar els recursos que ofereix el medi natural. Els coneixements adquirits pels participants en el camp de treball es posaran en pràctica amb els més de 300 nenes i nenes inscrits a l’Estiu de joc”.

El regidor d’Horta i Medi Ambient, Josep Barberà, el regidor de Joventut i Salut Pública, Oriol Yuguero, i el regidor d’Educació i Infància, Jesús Castillo, han saludat aquest matí els participants en el camp de treball i s’han interessat per les activitats programades. Josep Barberà ha destacat la importància d’aquesta iniciativa, que dóna a conèixer la flora i la fauna de la Mitjana entre els joves participants i, a la vegada, treballa habilitats pedagògiques alhora d’explicar els coneixements adquirits als més menuts de l’Estiu de Joc. Inclou arxiu de so de Josep Barberà.

Les sessions que han realitzat els joves durant els primers dies han estat exclusivament formatives. La formació s’ha centrat en tres eixos principals: el coneixement del medi natural, les tècniques d’orientació i la dinamització d’activitats de lleure. L’activitat implica, de forma coordinada, les àrees de Joventut, Infància i Medi Ambient de l’Ajuntament de Lleida

El coneixement del medi natural s’ha focalitzat en el parc de la Mitjana. En aquest espai de 90ha els participants del camp de treball han après diferents aspectes de la història del parc, del riu, de la flora i la fauna, del clima, del sòl i de la gestió. La interacció de tots aquests elements conforma un ecosistema de ribera ric i de gran valor natural per al municipi.

Respecte a les tècniques d’orientació, els participants han rebut formació per part dels educadors de la Mitjana sobre diferents tècniques d’orientació i divendres 13 de juliol, l’últim dia del camp de treball, hi participaran en una sessió de “geocaching”, que consisteix en la recerca de objectes amagats a la Mitjana mitjançant plànols i GPS.

Finalment, pel que fa a la dinamització d’activitats de lleure, els joves han rebut formació sobre dinàmiques de grup, com adaptar activitats als diferents grups d’edat i identificar rols dins els grups, entre d’altres.

Et destaquem...