Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Benvinguts a l'Horta, una oportunitat per conèixer els productors de Lleida

Benvinguts a l'Horta, una oportunitat per conèixer els productors de Lleida

6 explotacions participaran al cap de setmana de portes obertes de l'Horta de Lleida els dies 26 i 27 d'octubre

Data publicació: Dimarts 22, octubre del 2013


Imatge de la notícia Benvinguts a l'Horta, una oportunitat per conèixer els productors de Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha organitzat per quart any el “Benvinguts a l’Horta de Lleida”, una iniciativa que pretén apropar la ciutadania a l’Horta de Lleida, posar en valor l’autèntic pulmó verd de la ciutat, donar a conèixer la feina dels pagesos i donar a conèixer aquelles iniciatives agràries que aposten per productes d’alt valor afegit i la venda de proximitat.

 

L'objectiu d'aquesta activitat és que els ciutadans i ciutadanes de Lleida puguin conèixer de primera mà com és el dia a dia dels pagesos, les fruites, les verdures, les formes de conreu, la maquinària, els processos de manipulació i confecció de productes, entre altres.

 

Les 6 finques visitades seran:

-          Cal Brou - hortalisses ecològiques (Partida Pardinyes Altes).

-          Fruites Blanch - melmelades i sucs artesans (Partida Granyena).

-          Sanuí Fruits - central fructícola (Partida Torres de Sanuí).

-          Coll Riba Ecològics - fruita de cultiu ecològic.  (Partida Torres de Sanuí).

-          Cal Perucho - cultiu de cereals i cria de vedells (Partida Caparrella).

-          Hortalisses Torrelles - cultiu de calçots (Partida de Gualda). 

 

Dins els horaris previstos, dissabte de 11.00 a 14.00 i de 16.00 a 18.00 i diumenge de 11.00 a 14.00, es podran visitar les diferents explotacions i ser atesos pel responsables de cada explotació. Després de la visita, els visitants tenen l’opció de degustar i adquirir els productes elaborats pels mateixos agricultors.

 

Plànol i senyals per arribar a les explotacions:

Per arribar a les explotacions els usuaris es podien descarregar (del web de la Regidoria de Medi Ambient) el plànol d’accés a les explotacions. També es senyalitzarà el camí amb fletxes.

 

Autobusos gratuïts:

A més a més, i per les persones que no disposen de vehicles, l’Ajuntament també ofereix serveis gratuït d’autobús, prèvia reserva. Es proposen 3 rutes: a) DISSABTE 26 a les 10.30. Cal Brou + Hortalisses Torrelles, b) DISSABTE 26 a les 16.00. Cal Perucho + Fruites Blanch (Sortida a les 16.00) c) DIUMENGE 27 a les 10.30. Coll Riba Ecològics + Sanui Fruits. Reserva dels autosus aqui. 

 

Per més infromació.

Et destaquem...