Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Benvinguts a l'Horta de Lleida satisfà els visitants i els agricultors

Benvinguts a l'Horta de Lleida satisfà els visitants i els agricultors

Les cinc explotacions que han participat en les jornades de portes obertes han rebut unes 500 visites aquest cap de setmana

Data publicació: Diumenge 04, novembre del 2012


Imatge de la notícia Benvinguts a l'Horta de Lleida satisfà els visitants i els agricultors

El cap de setmana de portes obertes de Benvinguts a l’Horta de Lleida ha satisfet tant els visitants com els agricultors que hi han participat. En aquests dos dies, les cinc explotacions agrícoles i ramaderes que han obert les seves instal·lacions al públic han rebut unes 500 visites. La pluja no ha impedit que els lleidatans sortissin a l’Horta a veure els productors que ofereixen productes de proximitat de qualitat. El regidor de Medi Ambient i Horta, Josep Barberà, ha qualificat d’èxit les jornades, que apropen al ciutadà aquest espai natural i agrari de la ciutat. Barberà considera que l’Horta té un valor molt important que s’ha de cuidar, conservar i potenciar i que aquestes visites permeten mostrar l’activitat que s’hi fa. Segons ha dit, és una manera didàctica de conèixer com es conreen les verdures ecològiques o com es crien els corders, entre les diverses propostes que inclou el programa.

El regidor ha explicat que aquest projecte es va posar en marxa fa tres edicions, a través del projecte europeu Agriproxi, i que enguany, com el projecte ja ha finalitzat, la Paeria ha decidit donar continuïtat a aquesta activitat, que posa en valor l’Horta. 

En aquesta tercera edició, hi han participat cinc explotacions, que han obert les seves portes (dissabte, d’11 a 14h i de 16 a 29 h; i diumenge, d’11 a 14 h) per ensenyar el seu dia a dia, amb la maquinària que utilitzen, els processos de manipulació i de confecció de productes que segueixen o les innovacions que apliquen, entre altres. A més, la Regidoria de Medi Ambient ha organitzat dues visites guiades, amb transport gratuït. Ahir es van visitar el Celler Torres de Sanui i Sanui Fruits. Avui ha estat el torn de Cal Brou, el Nostre Corder i Fruita Blanch.

Et destaquem...