Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Arrenca un nou programa d'Ecoactivitats amb una dotzena de propostes de natura i medi ambient

Arrenca un nou programa d'Ecoactivitats amb una dotzena de propostes de natura i medi ambient

Els cursos i tallers, adreçats a tots els públics i que es fan des d'aquest mes de febrer fins al juny, presenten algunes novetats, com l'estudi de les papallones, aprendre a fer dibuixos naturalistes o a anar en bicicleta

Data publicació: Diumenge 19, febrer del 2012


Imatge de la notícia Arrenca un nou programa d'Ecoactivitats amb una dotzena de propostes de natura i medi ambient

La Regidoria de Medi Ambient i Horta ha posat en marxa aquest mes de febrer un nou programa d’Ecoactivitats que inclou una dotzena de propostes relacionades amb la natura i el medi ambient. El nou programa presenta algunes novetats, com el taller “Sempre has volgut aprendre a anar amb bici i mai has tingut l’oportunitat”, “Aprenem a fer dibuixos naturalistes” o el curs d’iniciació a l’estudi de les papallones. Aquest conjunt d’activitats es faran fins al mes de juny i estan dirigides a tots els públics, amb accions de tipus més familiar i altres de formació més especialitzada. El nou cicle repeteix algunes propostes, davant la bona resposta que han tingut en anteriors edicions. És el cas, entre altres, de l’ecodescoberta “on van a parar les meves deixalles?” o la visita als Aiguamolls de Rufea amb bicicleta.

Precisament, aquest dissabte s’ha inaugurat el programa amb el taller “Ens preparem per fer un hort ecològic”, que ha tingut molt bona acollida, amb la participació de 25 alumnes que han après algunes tècniques per cultivar les seves pròpies hortalisses sense utilitzar productes químics.

L’Ajuntament de Lleida ha tornat a programar les Ecoactivitats mantenint la voluntat i el compromís d’avançar cap a la sostenibilitat a través de l’educació ambiental. L’interès que han despertat les activitats ja realitzades demostren la consciència, els valors i les actituds responsables dels lleidatans sobre aquesta qüestió, i la seva implicació directa per combatre els problemes ambientals. Per exemple, algunes dades que avalen aquesta consciència mediambiental són l’increment d’un 5,2% de la recollida selectiva a la ciutat, amb l’augment de reciclatge de la matèria orgànica; l’augment d’habitatges sostenibles, amb plaques solars i aïllaments d’alta eficiència energètica; els elements per l’estalvi en l’ús d’aigua o la posada en funcionament d’instal·lacions d’energia solar fotovoltaica.

S’ha de recordar que les Ecoactivitats s’han consolidat durant el 2011 amb la participació de 7.300 persones a les diferents propostes programades durant l’any -en total 27-. La gran acceptació que han tingut han motivat que es repetissin alguns tallers i que se n’afegissin de nous per satisfer la demanda formativa i de gaudi dels usuaris dels cursos i tallers.

A més, la Regidoria compta amb l’estació permanent d’anellament al Parc de la Mitjana de Lleida, que va entrar en funcionament el passat mes de maig, per estudiar els ocells del parc. Aquesta estació ofereix la possibilitat de fer l’anellament, que es fa un cop al mes, en dues modalitats, iniciació i formació d’anelladors auxiliars.

El Centre d’Interpretació del Parc de la Mitjana manté l’exposició permanent i l’audiovisual sobre el bosc de ribera i proposa visites guiades al parc tots els dissabtes, diumenges i festius.

Per participar en qualsevol de les activitats que proposades des de Medi Ambient i Horta s’ha de fer inscripció prèvia, ja que el número de places són limitades.

Per a més informació: http://sostenibilitat.paeria.cat

infosostenible@paeria.cat

Tel. 973 700 455

Et destaquem...