Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Aprovat el projecte per produir 68MWh amb 108 panells solars d'energia fotovoltaica a la coberta del Centre Cívic de Balàfia

Aprovat el projecte per produir 68MWh amb 108 panells solars d'energia fotovoltaica a la coberta del Centre Cívic de Balàfia

La primera instal·lació d’energia solar per autoconsum compartit sobre un edifici municipal evitarà cada any l’emissió de 16,24 tones de CO2 i generarà electricitat per al centre cívic, l’escola bressol, la ludoteca i el Pavelló Agnès Gregori. En una segona fase es planteja compartir la producció amb veïns del barri, amb especial atenció a famílies vulnerables, posant la llavor de la primera comunitat local energètica.

Data publicació: Dilluns 26, abril del 2021


Imatge de la notícia Aprovat el projecte per produir 68MWh amb 108 panells solars d'energia fotovoltaica a la coberta del Centre Cívic de Balàfia

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

S’ha fet l’aprovació inicial de la primera instal·lació fotovoltaica de l’Ajuntament de Lleida per autoconsum compartit, que permetrà que a la tardor entrin en funcionament 108 panells solars en la coberta del centre cívic de Balafia, que generaran 68 MWh d’energia elèctrica.

Durant el més de maig està previst iniciar la licitació de la instal·lació, que es preveu posar en marxa durant la tardor d’aquest any. En els criteris d’adjudicació es valoraran aspectes com les millores per a la eficiència energètica de l’edifici, d’entre un catàleg elaborat pels tècnics de Medi Ambient arran de l’auditoria prèvia realitzada.

La instal·lació compta amb un pressupost inicial de licitació de 49.765,69€ IVA exclòs i estarà formada per 108 panells solars distribuïts en dues cobertes, amb una potencia de sortida de 45kW, amb el que es tindrà una producció anual de 68MWh que evitaran l’emissió de 16,24 tones de CO2.

“Aquesta serà la primera instal·lació fotovoltaica de l’Ajuntament per autoconsum compartit” ha remarcat el regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, qui ha afegit “seguim avançant en transició energètica i ho fem posant en marxa una fórmula que permetrà abastir d’energia verda altres edificis situats en un radi de 500 metres”. Aquesta operació no implica realitzar instal·lacions entre edificis sinó que es resol administrativament per mitjà de les lectures horàries de la instal·lació generadora i les consumidores, en base a uns coeficients fixats prèviament.

D’aquesta forma inicialment s’implementarà l’autoconsum entre el mateix edifici del Centre Cívic, l’Escola Bressol Municipal de Balafia, la ludoteca de Balàfia i el Pavelló Agnès Gregori. Amb l’estudi de consum realitzat i els coeficients previstos es preveu que es pugui aprofitar la pràctica totalitat de l’energia produïda per minimitzar els excedents. En una segona fase es planteja compartir la producció amb veïns del barri prenent especial atenció a famílies vulnerables, posant la llavor de la primera comunitat local energètica.

Et destaquem...