Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Àngel Ros posa en relleu la necessitat de modernitzar el reg de l'Horta de Lleida i el Segrià

Àngel Ros posa en relleu la necessitat de modernitzar el reg de l'Horta de Lleida i el Segrià

En el marc de la Festa de l'Aigua de Pinyana, el paer en cap ha remarcat el valor de l'aigua com a font de riquesa per a l'agricultura

Data publicació: Diumenge 05, agost del 2012


Imatge de la notícia Àngel Ros posa en relleu la necessitat de modernitzar el reg de l'Horta de Lleida i el Segrià

L’alcalde de Lleida i president honorari de la Mancomunitat d’Aigües de Pinyana, Àngel Ros, ha assistit aquest diumenge a la tradicional Festa de l’Aigua, que organitza la Junta de Sequiatge amb motiu de la festivitat de Sant Salvador. La Casa de l’Aigua ha acollit la celebració, que també ha comptat amb la presència del conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí. En el marc d’aquesta festa, l’alcalde ha posat en relleu la necessitat de modernitzar els regs de l’Horta de Lleida i de la comarca del Segrià, especialment de les explotacions per on passa el Canal de Pinyana -que rega unes 13.000 hectàrees-, ja que això representa una millora en les mateixes explotacions i un important estalvi d’aigua.

El paer en cap ha remarcat el valor de l’aigua, afirmant que és font de riquesa per a l’agricultura, així com també necessària per a la vida humana. Una valorització que també ha subratllat el conseller d’Agricultura, insistint en l’ús responsable d’aquest bé.

Segons ha manifestat Ros, enguany és un any difícil per a l’agricultura, que ha patit les conseqüències de les pedregades i la climatologia adversa. Per això, considera que s’ha d’aspirar a que els pagesos lleidatans puguin obtenir uns preus raonables del seu treball.

L’alcalde i president de la Comunitat General de Regants del Canal ha destacat el paper del món agroalimentari, el primer contribuent al PIB català. “Els valors que ara es demanen als sectors econòmics perquè siguin competitius, innovació i internacionalització, són els que estan arrelats al món agrari, que cada any genera centenars de noves varietats i exporta més del 80% de la producció”, ha afegit Ros.

La centenària festa de l’aigua ha començat amb la tradicional missa en honor al seu patró, Sant Salvador, i ha continuat amb un dinar de germanor, amb l’assistència d’una seixantena de comensals. El regidor de l’Horta, Josep Barberà, així com el president de la Junta de Sequiatge, Joan Antoni Boldú; el president de la Comunitat de Regants, Ramon Piqué, i la directora del SSTT d’Agricultura, Cristina Bosch, han compartit amb els regants i els pagesos aquesta celebració.

Et destaquem...