Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Acord entre el celler Raimat, l’Ajuntament de Lleida i l’EMD per a promoure la construcció de nous habitatges

Acord entre el celler Raimat, l’Ajuntament de Lleida i l’EMD per a promoure la construcció de nous habitatges

L’empresa posarà a la venda 15 finques per edificar-hi habitatges al carrer Estació a preu assequible i amb preferència per al jovent d’aquesta pedania perquè pugui quedar-s’hi a viure.

Data publicació: Dilluns 02, novembre del 2020


Imatge de la notícia Acord entre el celler Raimat, l’Ajuntament de Lleida i l’EMD per a promoure la construcció de nous habitatges

Imatge: ©Google Maps

Els joves de Raimat tindran més facilitats per adquirir una finca per construir-hi un habitatge i no haver de marxar del poble, gràcies a un acord entre el celler Raimat, l’Entitat Municipal Descentralitzada de Raimat i l’Ajuntament de Lleida. El pacte preveu que l’empresa posi a la venda 15 parcel·les de la seva propietat d’entre 150 i 200 m² i que ho faci a preus assequibles i amb preferència per al jovent d’aquesta pedania.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha assenyalat que “la falta de terrenys edificables ha estat una de les principals mancances per al creixement de Raimat i ha fet que alguns dels seus joves que haurien volgut seguir vivint-hi hagin hagut de marxar a altres poblacions pròximes”. “Amb aquest acord amb el Celler Raimat, que disposa de terrenys lliures en la zona urbana de Raimat fem possible donar una sortida a aquestes persones perquè es quedin a Raimat”, ha indicat.

La segona tinent d’alcalde i responsable de les relacions institucionals de la Paeria amb l’EMD de Raimat, Jordina Freixanet, ha destacat que amb aquest acord “donem resposta a una de les principals reivindicacions de l’EMD” i ha agraït la bona disposició del celler per a promoure l’arrelament al poble. “Promoure l’habitatge assequible és una de les prioritats de la Paeria i per nosaltres és important poder fer-ho a Raimat, ja que fa temps que pateix una manca de sòl disponible que impossibilita el seu creixement”, ha assenyalat.

Les parcel·les, que estan situades al carrer Estació, es vendran a persones empadronades a Raimat o els seus fills i es donarà preferència a famílies amb fills, a persones que destinin el futur habitatge a primera residència i als candidats que no tinguin, dins del seu entorn familiar directe, solars sense edificar o habitatges lliures. A més, els compradors s’hauran de comprometre a no vendre la parcel·la en un termini de deu anys ni a un preu superior al 15% sobre el valor d'adquisició.

Les sol·licituds es podran presentar a través de l'EMD de Raimat fins a final d'any. Posteriorment, les parcel·les restants es vendran a preus de mercat sense condicions.

Et destaquem...