Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/270 inscrits en la jornada de portes obertes sobre energia renovables

270 inscrits en la jornada de portes obertes sobre energia renovables

L'Agència de l'Energia de Lleida i l'Ajuntament de Lleida han organitzat visites guiades per conèixer les instal•lacions d'energies renovables. 2.000 escolars ja les han visitat durant el mes de febrer

Data publicació: Divendres 01, gener del 2010


Imatge de la notícia 270 inscrits en la jornada de portes obertes sobre energia renovables

L’Agència de l’Energia de Lleida i l’Ajuntament de Lleida han organitzat avui una jornada de portes obertes per conèixer les instal•lacions d’energies renovables de Lleida, amb l’objectius de donar a conèixer tecnologies de producció d’energies renovables i d’edificació sostenible als ciutadans de les comarques de Lleida i fomentar actituds positives respecte l’ús conscient i responsable de l’energia.

Les visites eren gratuites i guiades per un tècnic coneixedor de les energies renovables. Durant el mes de febrer 2.000 escolars de 19 centres educatius de Lleida i altres municipis de la plana han fet aquestes visites guiades

Les instal•lacions que s'han visitat són:

- Edificació bioclimàtica i sostenible. Horta de Lleida (Segrià): habitatge unifamiliar situat a l’horta de Lleida realitzat sota criteris bioclimàtics i sostenibles. L’habitatge disposa d’un mur trombe i estufa de biomassa per la calefacció, instal•lació d’energia solar tèrmica per ACS i aïllaments sostenibles.

- la planta solar fotovoltaica d'El Poal (Pla d’Urgell): la planta solar fotovoltaica de Nufri està situada al terme municipal d’El Poal. La planta, amb 2MWp de potència instal•lada, és una de les més grans de Catalunya. Els mòduls fotovoltaics es disposen sobre seguidors solars a dos eixos.

- Parc eòlic. Serra del Tallat (L’Urgell): el parc eòlic d'Acciona Energía de la Serra del Tallat consta de 33 aerogeneradors de 1.500 kW de potència cadascun, és a dir, una potència total de 49,5 MW.

- Edificació bioclimàtica i sostenible. Juneda (Les Garrigues): l'Ecocentre i Camp d’Aprenentatge de Les Obagues, incorpora diverses tecnologies d’estalvi i eficiència energètica i energies renovables. És un bon exemple d’arquitectura pensada per tal que els edificis utilitzin millor els recursos naturals amb sistemes passius i actius, minimitzant els consums energètics en la seva climatització.

- Aprofitament de la biomassa. Linyola (Pla d’Urgell): Natural 21 és una empresa situada a Linyola que fabrica pellets: granulat de fusta que s’utilitza com a combustible per la calefacció. Al CEIP “El Sitjar” de Linyola escalfen el centre amb una caldera d’aquests pellets de 220kW.

- Instal·lació solar tèrmica.Lleida (Segrià): el Centre de Recerca en Energia Aplicada (CREA). És un edifici de la Universitat de Lleida que incorpora instal•lacions d’ energia solar tèrmica, captadors de placa plana i tubs de buit i una instal•lació fotovoltaica integrada en façana.

Et destaquem...