Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/225 escolars planten una cinquantena d'arbres al Parc del Cobriment de les Vies

225 escolars planten una cinquantena d'arbres al Parc del Cobriment de les Vies

D'aquesta manera i en el marc de l'Agenda 21 Escolar, els nens i nenes s'impliquen en el medi ambient i participen en la campanya de plantació dels arbres de la ciutat

Data publicació: Divendres 02, mar� del 2012


Imatge de la notícia 225 escolars planten una cinquantena d'arbres al Parc del Cobriment de les Vies

225 escolars de les col·legis propers al Parc del Cobriment de les Vies han participat aquest divendres en la plantació d’una cinquantena d’arbres (aurons de fulla vermella, acàcies de Constantinoble, carpins, lledoners, arbres de l’amor, acàcies i arbres de les tulipes) en aquest espai públic. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la primera tinent d’alcalde, Marta Camps, i el regidor de Medi Ambient i Horta, Josep Barberà, ha visitat aquesta activitat, que s’emmarca dins dels projectes que aquestes escoles desenvolupen dins la seva Agenda 21 Escolar. L’alcalde ha explicat que amb aquesta activitat els escolars planten els arbres, se’ls fan més seus i aprenen a tenir més cura dels parcs i jardins de la ciutat. Així, ha continuat, s'impliquen i tenen més sensibilitat pel medi ambient.

Les escoles i grups que han participat en tres torns diferents han estat:

-Escola Príncep de Viana: 1 grup –classe de 3r curs

-Escola Pardinyes: 2 grups-classe de 2n i 3r curs

-Escola Riu Segre: 3 grups-classe de 2n i 4rt curs

-Col·legi Sagrada Família: 2 grups classe de 6è curs

-Col·legi Lestonnac: 1 grup format per delegats ambientals de primària i secundària.

Dins de l’activitat, els escolars han après les característiques del parc i, especialment, de l'enjardinament, així com una explicació de com es planta un arbre.

Campanya de plantació d’hivern a la ciutat

El passat dia 12 de gener es va iniciar la campanya de reposició d’arbrat viari de Lleida de l’hivern 2011-2012 i es calcula que s’acabarà a mitjans del mes de març. El paer en cap ha comentat que, en total, està previst plantar a la ciutat 561 unitats, amb un pressupost de 107.660,10 euros. A Lleida hi ha més de 30.000 arbres alineats en els carrers i places de la ciutat.

Les espècies més plantades a les alineacions del carrer són: Erable (Acer plataniodes) 73 ut (a l’avinguda de Barcelona, Pere Cabrera...); Negundo (Acer negundo) 43 ut (Prat de la Riba...); Prunera de fulles vermelles (Punus cerasifera pisardii) 36 ut (Carrer Alcalde Rovira Roure, Corregidor Escofet...); Xop Perer (Populus simonii) 35 ut (av. Barcelona, Tiurana...) i Cirerer del Japó (Prunus serrulata kanzan) 31 ut (Hostal de la bordeta, av. Barcelona).

L’alcalde també ha manifestat que, com és habitual i davant els problemes que es deriven de la sequera, s’apliquen les mesures d’estalvi d’aigua corresponents i que s’intensifiquen els recs en els parcs i jardins de la ciutat.

 

Et destaquem...