Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/“A la Mitjana es fa fosc”, nova ecoactivitat per gaudir del parc natural

“A la Mitjana es fa fosc”, nova ecoactivitat per gaudir del parc natural

Els participants han pogut observar els canvis que es produeixen entre el dia i la nit

Data publicació: Dilluns 18, juliol del 2022


Imatge de la notícia “A la Mitjana es fa fosc”, nova ecoactivitat per gaudir del parc natural

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

Aquest dissabte, 2 de juliol, ha tingut lloc l’ecodescoberta “A la Mitjana es fa fosc” al parc natural. Aquesta activitat, emmarcada dintre del programa d’Ecoactivitats de l’Ajuntament de Lleida, ha consistit en una visita guiada que ha començat al vespre, quan el sol es va ponent, i ha finalitzat quan ja és fosc, de manera que els participants han pogut apreciar els canvis que hi ha al Parc entre el dia i la nit.

Al vespre, hi ha animals que estan més actius i són més fàcilment observables. Gràcies a això, en aquesta visita els participants han pogut observar martinets de nit, bernats pescaires, milans, una arpella, tudons i conills, a més de veure diversos rastres d’altres animals més difícils de trobar, com teixons o porcs senglars. Tot això, mentre aprenien curiositats sobre la fauna de la Mitjana.

Quan la visita ha arribat al riu, s’ha vist com el sobrevolaven nombroses orenetes i falciots, que caçaven mosquits i altres insectes.

En començar a fer-se fosc, s’han pogut identificar milans, esplugabous, bernats pescaires, ànecs i cornelles, que volaven cap als seus dormidors habituals.

Ja de nit, els cants dels ocells diürns han estat substituïts pels cants del xot i dels grills, mentre nombrosos ratpenats sobrevolaven l’aigua caçant mosquits i insectes nocturns.

Els participants també s’han pogut adonar que el Parc de la Mitjana funciona com a refugi climàtic en els dies de tanta calor, ja que l’absència d’asfalt i l’evapotranspiració vegetal fan que la temperatura estigui uns graus per sota de quina hi ha a les zones pavimentades, proporcionant una sensació tèrmica molt més agradable que a la ciutat.

La següent Ecoactivitat prevista és un matí de jocs d’aigua per combatre la calor, el diumenge 21 d’agost, al Parc de la Mitjana.

Podeu consultar el programa d’Ecoactivitats al nostre web: https://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat, i seguir-nos a les xarxes @lleidaenverd.

Et destaquem...