‘Benvinguts a l'Horta', una manera de descobrir i conèixer la feina dels pagesos i els seus productes de qualitat
El tinent d'alcalde Fèlix Larrosa visita una de les finques que participen en aquesta iniciativa aquest cap de setmana
Data publicació: Dissabte 12, novembre del 2016
Aquest cap de setmana, els agricultors i productors de l’Horta de Lleida atansen a la ciutadania la seva activitat a través del programa Benvinguts a l’Horta de Lleida, una iniciativa de la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida, que es va iniciar el 2011 amb la finalitat de posar en valor l’autèntic pulmó verd de la ciutat, donar a conèixer la feina dels pagesos i difondre aquelles iniciatives agràries que aposten per productes d’alt valor afegit i la venda de proximitat.
L'objectiu d'aquesta activitat, que s’ha iniciat aquest matí i tindrà continuïtat demà, és que els ciutadans i ciutadanes de Lleida puguin conèixer de primera mà com és el dia a dia dels pagesos, les fruites, les verdures, les formes de conreu, la maquinària, els processos de manipulació i confecció de productes, entre altres.
El tinent d’alcalde i regidor de l’Horta, Fèlix Larrosa, ha manifestat que aquestes jornades de descoberta de l’Horta tenen com a objectiu posar en valor l’activitat d’una fornada d’agricultors i ramaders que es presenten amb idees innovadores de com pot evolucionar el sector en el seu futur.
Una de les novetats d’enguany del programa Benvinguts a l’Horta de Lleida és la granja Codi 0, a la partida de Montcada, centrada en la producció d’ous ecològics, fins on s’ha atansat aquest migdia el tinent d’alcalde Larrosa.
Les 5 finques que encara es poden visitar demà són Fruites Blanc, especialitzada en confitura i sucs de fruita, a la partida de Grenyana; Aromes de Can Rosselló, dedicada al cultiu de lavandes, que té la seu a Copa d’Or; Horta a la Carta, que centra la seva producció en hortalisses ecològiques a la partida de Rufea; Sani Fruits, cooperativa de fruita, a la partida Torres de Sanui, i l’esmentada Codi 0, centrada en la producció d’ous ecològics, a la partida de Montcada.
Les explotacions participants són aquelles que han apostat per un producte agrari amb valor afegit, de qualitat i de comercialització directa.
Dins l’horari previst, diumenge, de 11.00 a 14.00 h, els interessats podran visitar les diferents explotacions i ser atesos pel responsable de cada explotació. Després d’una visita per la finca, els visitants tindran l’opció de degustar i adquirir els productes elaborats pels mateixos agricultors.
Per arribar a les explotacions els usuaris es podien descarregar (del web de la Regidoria de Medi Ambient) el plànol d’accés a les explotacions.