MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA

Et trobes a:Inici/MOBILITAT, SERVEIS URBANS I HORTA/Desfilada de carrosses, carros i cavalleries a la tradicional festa dels Tres Tombs

Desfilada de carrosses, carros i cavalleries a la tradicional festa dels Tres Tombs

Lleida celebra la 82a edició de la festivitat de Sant Antoni Abat amb la benedicció de les carrosses que han recorregut els carrers de la ciutat.

Data publicació: Dijous 02, febrer del 2023


Imatge de la notícia Desfilada de carrosses, carros i cavalleries a la tradicional festa dels Tres Tombs

Les carrosses, els carros i les cavalleries dels Tres Tombs de Lleida han desfilat aquest migdia per la ciutat en el marc de les celebracions de la festivitat dedicada a Sant Antoni Abat. La comitiva de vehicles agraris i animals ha estat encapçalada per la figura de Lo Marraco, la bèstia lleidatana i, ha anat acompanyada per la música de la batucada Ritmaos i els Gegants i Grallers de Jaume I. A la desfilada també han participat els “Urban Sketchers Lleida”, encarregats de il·lustrar els millors moments de la jornada de festa.

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha participat en la benedicció de les carrosses i els animals que s’ha fet a la sortida de la rua, a l’avinguda de Blondel i ha anat a càrrec del Mossèn Jaume Melcior. També han participat en aquesta celebració el Regidor de l’Horta, David Melé; els tinents d’alcalde Toni Postius i Paco Cerdà, els regidors Joan Ramon Castro, Joan Queralt i Xavier Palau, el president de l’Associació Cultural Recreativa “Els Pagesos”, Marc Vives, i; el subdelegat del govern central, José Crespín.

Abans de la tradicional desfilada ha tingut lloc la missa en honor a Sant Antoni a l’església de la Puríssima Sang, amb la participació de la coral “Units pel Cant”. Prèviament, la jornada de la diada de festa en honor a Sant Antoni Abat ha començat amb un esmorzar popular celebrat a la Cooperativa Agrícola Pràctica, amb el patrocini del Gremi de forners de les Terres de Lleida.

 

Imatges relacionades

La benedicció dels animals s’ha fet a la sortida de la rua, a l’avinguda de Blondel

Et destaquem...