Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/Veïns, Amics del Turó i l’ONG Osmon netegen la Falda del Turó de Gardeny

Veïns, Amics del Turó i l’ONG Osmon netegen la Falda del Turó de Gardeny

Mig centenar de lleidatans i lleidatanes participen aquest matí en l'activitat. El tinent d’alcalde Toni Postius agraeix la iniciativa que permet reivindicar aquest espai històric com a lloc de referència, que ens identifica i defineix com a ciutat.

Data publicació: Dimarts 15, desembre del 2020


Els Amics del Castell de Gardeny, l’Associació de Veïns i Veïnes Turó de Gardeny i l’ONG Osmon, amb la col·laboració de la Paeria i Turisme de Lleida, han reunit aquest matí mig centenar de lleidatans i lleidatanes que han participat en la neteja de la Falda del Turó de Gardeny, recollint la brossa que s’ha posat al descobert després dels treballs d’esbrossada de vegetació de la zona.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha explicat que aquesta iniciativa és fruit dels grups de treball que Ajuntament i els col·lectius de veïns i amics del Turó van endegar fa temps amb la voluntat de recuperar un espai de la ciutat desconegut per la major part de lleidatans i lleidatanes.

“Des de la Paeria, hem fet esbrossar gran part del turó, on feia molts anys que no s’intervenia, amb la finalitat de recuperar zones intransitables i en males condicions. Després d’aquests treballs es pot contemplar el turó com era anys enrere, ja que havia quedat sepultat per la brossa vegetal”, ha explicat Toni Postius, que ha estat acompanyat pel president de Turisme de Lleida i tinent d’alcalde, Paco Cerdà.

Aquesta mateixa setmana, l’Ajuntament ha procedit a la neteja del camí de la Corda de Gardeny, on s’han recollit més de 13 tones de brossa, que ha estat abandonada durant molts anys i que ha donat a la zona una imatge de total d’absoluta deixadesa, a causa de la manca de manteniment per part dels responsables dels antics governs municipals.

Arran de la visita que el tinent d’alcalde va fer fa pocs dies amb els Amics del Castell de Gardeny, plegats amb l’associació veïnal van acordar organitzar una jornada per recollida de la brossa que ha quedat al descobert, bàsicament botelles i plàstics acumulats durant molts anys, segons ha explicat Postius.

“La voluntat és donar a conèixer el turó. Recuperar una zona emblemàtica de la ciutat. Reivindicar aquest espai històric, que ens identifica i defineix com a ciutat. Volem que torni a brillar com fa dècades, perquè és un espai de referència per a Lleida”, ha clos el primer tinent d’alcalde. Tall de veu T. Postius

Turisme de Lleida ha volgut agrair la col·laboració dels veïns i veïnes que han participat en la jornada de neteja, oferint-los-hi la possibilitat a fer una visita guiada per grups al Castell Templer de Gardeny.

Categories: Turó de Gardeny, 2020, Neteja

Et destaquem...