Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/Últimes tasques per enllestir la nova cruïlla entre la carretera LL-11 i els carrers Maria Montessori i Riu Ebre

Últimes tasques per enllestir la nova cruïlla entre la carretera LL-11 i els carrers Maria Montessori i Riu Ebre

L’alcalde accidental, Toni Postius, ha visitat avui l’obra, que va a càrrec del promotor d'un establiment comercial, i ha destacat que suposarà un guany molt important per als veïns de La Bordeta, Copa d’Or i Cappont, que disposaran d’una nova connexió directa

Data publicació: Divendres 20, agost del 2021


Imatge de la notícia Últimes tasques per enllestir la nova cruïlla entre la carretera LL-11 i els carrers Maria Montessori i Riu Ebre

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

Les obres de la nova cruïlla entre la carretera LL-11 i els carrers Maria Montessori i Riu Ebre es troben en la seva recta final i el nou pas, que millorarà la connexió entre els barris de Cappont, Copa d’Or i la Bordeta (vegeu plànol), podrà obrir-se en uns dies.

L’alcalde accidental, Toni Postius, ha visitat avui aquests treballs que van a càrrec del promotor de l’establiment comercial Conforama, dins dels compromisos fixats per la Paeria per tal de garantir una mobilitat adequada en aquest sector de la ciutat, amb una inversió total d’uns 600.000 euros. L’actuació ha de quedar llesta abans de l’obertura de l’establiment, prevista pel 2 de setembre. En els pròxims dies es treballarà per acabar d’implantar la senyalització horitzontal i vertical i testejar el bon funcionament de la cruïlla i dels seus cicles semafòrics.

“Aquesta serà una nova connexió que permetrà que el trànsit rodat pugui passar entre Cappont i la Bordeta d'una forma directa, quan fins ara havia de fer un tomb molt important. També permetrà el pas de vianants i bicicletes, que era inexistent, i dotar d’un nou accés a la zona de Copa d'Or, ja que fins ara tot es concentrava a la zona de la rotonda de l'Agustí Mestre i provocava diferents col·lapses”, ha explicat Postius. Els vianants disposaran així d’una connexió directa cap al centre de la ciutat a través del carrer Riu Ebre, la plaça Blas Infante i la passarel·la del Liceu Escolar.

“Aquesta inversió de 600.000 euros ha estat a cost zero per la ciutat, però suposa un guany molt important, perquè permet fer permeable i urbanitzar aquest àmbit de la ciutat que fins ara era en certa manera un cul de sac”, ha afegit l’alcalde accidental. L’actuació, que es va iniciar fa tres mesos i mig, ha comportat la plantació d’una desena d’arbres i de més de 2.500 plantes arbustives, que també permeten dignificar aquest espai d’entrada a la ciutat.

La voluntat de la Paeria és seguir treballant per obrir nous vials que permetin millorar la capil·laritat de la LL-11 entre la zona sud de la Bordeta i Cappont, en benefici del veïnat, ha assegurat Postius, qui ha estat acompanyat en la visita pel tinent d'alcalde Paco Cerdà i els regidors Joan Ramon Castro i David Melé.

 

Plànol

Et destaquem...