Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/Tramitació d'un pla per construir 5 habitatges i un edifici residencial al carrer Baldomer Gili, al costat d'Agrònoms

Tramitació d'un pla per construir 5 habitatges i un edifici residencial al carrer Baldomer Gili, al costat d'Agrònoms

L'actuació permetrà completar la urbanització d'aquest carrer, que fa anys que està pendent, i millorar la mobilitat a Ciutat Jardí, assenyala el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius.

Data publicació: Dimarts 17, novembre del 2020


Imatge de la notícia Tramitació d'un pla per construir 5 habitatges i un edifici residencial al carrer Baldomer Gili, al costat d'Agrònoms

Imatge: ©Julio Mejon i Alejandra Mejon

La comissió informativa de polítiques de la Gestió urbanística i Mobilitat d'aquest dimecres debatrà l'aprovació inicial d'un Pla de Millora Urbana presentat pel propietari d'un terreny de 2.314 m² situat al carrer Baldomer Gili i Roig, entre els carrers Enric Farreny i Arborètum, on es proposa la construcció de cinc habitatges unifamiliars en filera i un edifici no residencial.

L'actuació divideix la finca en dues zones, un de 1.552 m² de sòl, a l'àmbit sud de la parcel·la, on es preveu la construcció dels 5 habitatges, de planta baixa i una planta pis, més aparcament, amb un total de 987,05 m² de sostre edificable.

En la part nord del solar, que té una superfície de 762 m², s'hi preveu un edifici no residencial amb un total de 864,15 m² de sostre i façana al carrer Enric Farreny. Els usos permesos per aquest immoble, d'acord al Pla General vigent, són el residencial especial, el comercial, les oficines, els logístics i els d'equipament.

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, ha assenyalat que el tram de Baldomer Gili i Roig que confronta amb aquesta parcel·la és l'únic que queda pendent d'urbanitzar d'aquest carrer des que es va completar la urbanització del sector SUR-2. La seva urbanització s'haurà d'executar de forma simultània amb les obres de construcció dels habitatges.

"Aquesta actuació de promoció privada resulta important per millorar la mobilitat en aquest sector de Ciutat Jardí i també el confort per al veïnat. Permetrà completar l'enllaç entre Enric Farreny i l'avinguda Ciutat Jardí i també beneficiarà l'Escola d'Agrònoms", ha explicat Postius.

El carrer Baldomer Gili i Roig està urbanitzat entre l’Av. Alcalde Rovira Roure i el c/ Enric Farreny. De manera simultània, amb la construcció dels habitatges, es preveu la finalització de la urbanització entre Enric Farreny i el carrer de l’Arborètum. L'actuació es preveu amb una calçada de 3,60 m en un sol sentit de la marxa, en direcció sud i dues voreres a banda i banda, amb arbrat i lluminàries en la vorera més a l’est, en la zona en la qual es construiran els habitatges.

A més, el tinent d'alcalde ha recordat que aquesta actuació es complementarà ben aviat amb l'execució de la prolongació del carrer del Roure, que també ajudarà a millorar la mobilitat transversal al barri de Ciutat Jardí.

Et destaquem...