Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/Presentació del projecte de la nova estació d’autobusos als col·legis professionals vinculats a l’urbanisme i l’arquitectura

Presentació del projecte de la nova estació d’autobusos als col·legis professionals vinculats a l’urbanisme i l’arquitectura

L’alcalde Miquel Pueyo ha expressat la voluntat de compartir amb la societat civil un projecte clau per al desenvolupament de la ciutat, l’articulació urbanística i la millora de les comunicacions

Data publicació: Dimarts 22, febrer del 2022


Imatge de la notícia Presentació del projecte de la nova estació d’autobusos als col·legis professionals vinculats a l’urbanisme i l’arquitectura

Imatge: © Ajuntament de Lleida

L’alcalde Miquel Pueyo i el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme Toni Postius han presentat avui als diferents col·legis professionals de la ciutat vinculats amb l’urbanisme i l’arquitectura el projecte per a la construcció de la nova estació d’autobusos de Lleida, que s’ubicarà a la vora de l’estació de ferrocarril, als edificis dels Docs i de l’antiga Farinera la Meta.


A la trobada hi han assistit representants del Col·legi d’Arquitectes, del Col·legi d’Arquitectes Tècnics i Aparelladors, del Col·legi d’Enginyers Industrials i també del Col·legi d’Enginyers Tècnics d’Obra Pública.

El Paer en cap ha expressat la voluntat de compartir amb els diferents representants de la societat civil “un projecte rellevant per a la ciutat, per la seva articulació urbanística i per la gran millora del servei de transport per carretera que implicarà, amb una repercussió directa tant en els professionals del sector que hi operen, com en el confort dels usuaris i usuàries”.

La proposta de la nova estació, que es va presentar la setmana passada als membres de la comissió d’Urbanisme i la FAV, planteja una superfície de 10.900 metres quadrats i fins a 28 andanes i 2 espais d'estacions, que donarien servei a 1,3 milions de passatgers anuals.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme Toni Postius, ha traslladat als representants dels col·legis professionals la voluntat de la Paeria de fer possible un equipament que “permetrà dotar Lleida d’una estació d’autobusos amb els estàndards de qualitat actuals i òptimament connectada amb l’estació Lleida- Pirineus en un espai que recuperem per a ús ciutadà donant-li nous usos”.

La ubicació del nou equipament és una aposta per la intermodalitat, donada la seva proximitat amb l’estació Lleida- Pirineus. Està previst que hi hagis accessos directes a les principals vies d’entrada i sortida de la ciutat a través de l’Avinguda Príncep de Viana. En el marc de la trobada s’ha manifestat la voluntat de compartir amb els col·legis professionals la posada en marxa d’altres grans projectes de ciutat per poder incorporar les seves aportacions i suggeriments.

Prèviament a la reunió, els representants dels diferents col·legis professionals han visitat l'antiga Farinera la Meta i l'edifici dels Docs on s'ubicarà la nova estació d'autobusos de Lleida.

Et destaquem...