Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/Plantació popular d’un centenar d’alzines a la nova zona verda del carrer Alcalde Pujol

Plantació popular d’un centenar d’alzines a la nova zona verda del carrer Alcalde Pujol

Hi ha participat una setantena de famílies del barri i el paer en cap, Miquel Pueyo, ha destacat que aquest espai "és una mostra de la ciutat saludable i mediambientalment sostenible que volem".

Data publicació: Divendres 18, juny del 2021


Imatge de la notícia Plantació popular d’un centenar d’alzines a la nova zona verda del carrer Alcalde Pujol

Imatge: (c) Javi Martín

El veïnat del barri de Joc de la Bola i Camp d’Esports ha participat aquesta tarda a la plantació popular d’arbres a la nova zona verda que s’ha començat a habilitar al solar de 17.000 metres quadrats del carrer Alcalde Pujol, entre els carrers Segrià i Cristòfol de Boleda. Avui s’hi ha plantat un centenar d’alzines amb la col·laboració d’una setantena de famílies, que es complementaran a la tardor amb la plantació d’uns 250 arbres més de diverses espècies.

L’acte ha comptat amb la participació del Paer en Cap, Miquel Pueyo, qui ha destacat la importància de recuperar aquest espai per al gaudi del veïnat i de fer-ho comptant amb la seva participació. “L’alzina és arbre profundament mediterrani i molt resistent, que jo crec que simbolitza el primer pas de la voluntat i la il·lusió dels veïns d’aquest Parc de les Arts, que comencem a recuperar un espai que passa de ser insalubre i sorollós a un espai de repòs”, ha assenyalat Pueyo.

“El que demostrem avui és la capacitat per entendre’ns i per llegir la voluntat i les il·lusions dels veïns. Aquesta és una mostra de la mena de ciutat saludable i mediambientalment sostenible que volem”, ha afegit.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha volgut subratllar que amb aquesta actuació “passem d’un aparcament de cotxes a tenir un bosc i és un símbol de la Lleida agradable i amable que volem, que ens ajudi a lluitar contra el canvi climàtic”. L’acte també ha comptat amb la participació del regidor d’Ocupació, Responsabilitat Social i Horta, David Melé.

El president de l’associació de veïns de Joc de la Bola, Francesc Moix, ha assegurat que “avui és una data molt important, perquè veure totes aquestes famílies plantant arbres ens està dient que ja tenim el nostre futur parc” i s’ha mostrat esperançat en que de cara a l’any vinent es comencin a definir els vials i la resta d’elements del parc.

Les obres en aquest espai es van iniciar a mitjans d’abril. S’ha dut a terme l’explanació del terreny i la retirada de restes de formigó que s’hi acumulaven, així com l’aportació de terra per a evitar desnivells entre el parc i els vials. També s’havien deixat preparat l’escomesa per al reg i els clots on aquesta tarda s’han plantat les alzines. També s’hi posen els tubs i les boques de reg necessàries per a regar tota l’àrea plantada.

La plantació es completarà a partir del novembre amb uns 250 arbres més. El disseny d'aquesta zona verda deixarà espai per a la construcció en el futur d'un equipament que funcioni com a centre cívic del barri, a la part d'Alcalde Pujol més pròxima a Cristòfol de Boleda.

Aquesta actuació està inclosa en un mateix contracte amb l’adequació d’una altra zona verda a Ciutat Jardí, en un solar situat entre els carrers Enric Farreny, Era Vall d'Aran i Victòria Kent, amb un pressupost d’adjudicació total de 40.716,48 euros.

Et destaquem...