Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/Pla de millora urbana per al solar de Blondel 94/Sant Antoni 33

Pla de millora urbana per al solar de Blondel 94/Sant Antoni 33

La planificació permetrà preservar les restes arqueològiques i desenvolupar activitat comercial i residencial.

Data publicació: Dijous 18, març del 2021


Imatge de la notícia Pla de millora urbana per al solar de Blondel 94/Sant Antoni 33

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La Comissió d’Urbanisme ha informat avui la proposta provisional de pla de millora urbana d’ordenació de volums i composició de façanes del solar de l’avinguda de Blondel 94 i el carrer Sant Antoni 33, al costat de l’actual estació d’Autobusos.

El primer tinent d’alcalde Toni Postius ha assenyalat que aquest espai estava pendent de desenvolupar-se fa temps, en part, a causa de l’existència d’unes restes arqueològiques catalogades que ha afegit dificultats tècniques.

Amb els serveis tècnics municipals i els titulars del solar s’ha treballat una proposta per poder activar aquest àmbit perquè pugui acollir un equipament de caràcter comercial així com residencial.

A tal efecte, s’ha elaborat el Pla de millora urbana que endreça la conservació de les restes -avui dia, a l’aire lliure-, resol la connexió entre l’av. de Blondel i el carrer de Sant Antoni i, en tercer lloc, especifica qüestions vinculades a la mobilitat d’acord amb els usos que finalment s’acabin sol·licitant.

Inspeccions d’edificis de més de 45 anys al conjunt de Lleida

La Comissió ha tractat, també, la modificació i aprovació definitiva de l’Ordenança del Paisatge de Lleida, que aclareix conceptes i la fa més entenedora i fàcil d’aplicar. Així mateix, un nou punt que s’introdueix és ampliar l’exigència de les ITEs als immobles de tota la ciutat que tinguin més de 45 anys. Fins ara, la Paeria sols tenia capacitat per sol·licitar-ho als del Centre Històric.

Postius ha recordat que l’Ajuntament té signats convenis amb els col·legis d’Arquitectes i d’Aparelladors per passar les ITEs de manera subsidiària després d’haver fet el requeriment als titulars dels immobles. L’Ajuntament ha emès prop d’un centenar de decrets a propietaris de pisos del Centre Històric demanant les preceptives ITEs i advertint de la seva realització subsidiària en cas que no ho complissin.

Article 220 del PGL

També ha passat per la comissió d’avui una proposta d’aprovació provisional de modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana de Lleida -article 220- per regular des del punt de vista del planejament les distàncies mínimes a partir de les quals es poden autoritzar granges a l’Horta de Lleida.

La normativa que es disposava estava desfasada amb relació a la de la Generalitat de Catalunya i això feia que hi hagués moltes sol·licituds de llicències que no complien la normativa de Lleida però sí l’autonòmica.

Usos sanitaris i educatius en un solar de Cappont

Una altra modificació del Pla General -aprovació provisional- que s’ha abordat avui correspon a l’àmbit entre els carrers Riu Ebre, Salvador Espriu, Riu Besós, Abat Escarré, Esperança González i Agustí Duran. Es tracta del solar situat entre l’Atlètic Segre i el Col·legi Frederic Godàs. La Generalitat de Catalunya va sol·licitar que es dugués a terme una modificació del planejament perquè en aquest solar, més enllà de permetre’s l’ús per un equipament educatiu, es vol fer compatible amb la instal·lació d’un altre de sanitari per la qual cosa cal canviar la qualificació urbanística.

En la reunió d’avui també s’ha informat la proposta d’aprovació provisional d’un Pla Especial Urbanístic a la partida del Pla de Monsó 29 de Lleida, que permetrà que siguin compatibles usos d’autoescola i els propis de l’Horta de Lleida.

Un altre dels punts abordats en la sessió ha estat la proposta d’aprovació inicial de la modificació puntual del pla d’ordenació urbana relatiu al canvi de qualificació del bosquet de Palauet, a la Bordeta, que passa de zona verda a parc urbà. El canvi s’ha aprofitat per modificar el traçat d’un vial que s’hi ha de construir amb la finalitat de preservar el màxim d’arbres.

Així mateix, es portarà a l’aprovació del Ple la suspensió de llicències en sòl no urbanitzable i en sòl urbanitzable no delimitat per a usos i obres d’instal·lacions de parcs solars i fotovoltaics. La mesura s’estableix mentre la Paeria elabora la regulació específica sobre aquesta matèria i serà per espai d’un any prorrogable a dos, en funció de la durada de la preparació de la norma.

Et destaquem...