Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/Neteja i esbrossada de l'entorn de l'antic Molí de Cervià

Neteja i esbrossada de l'entorn de l'antic Molí de Cervià

Els treballs es duen a terme de forma manual i un cop s'acabin es durà a terme l'estudi de la consolidació de les restes medievals.

Data publicació: Diumenge 13, setembre del 2020


Imatge de la notícia Neteja i esbrossada de l'entorn de l'antic Molí de Cervià

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L'Ajuntament de Lleida ha iniciat els treballs de neteja i esbrossada de l'entorn del Molí de Cervià, situat a la Partida de Granyena. Les pluges acumulades durant aquest any havien fet que la vegetació hi proliferés i ara s'hi actua per deixar l'espai net. Els treballs es duen a terme de forma manual, a causa de la complexitat dels accessos, la densitat de la vegetació i la mateixa configuració del terreny.

Un cop completada aquesta primera fase de neteja, es podran dur a terme els treballs de valoració i estudi de la consolidació de les restes d'aquest antic molí medieval, que té els seus possibles orígens al segle XII, tot i que s'hi van fer restauracions posteriors, als segles XV i XVII.

"Mantenir i recuperar el patrimoni de la ciutat és una de les nostres prioritats. Tot i que la falta de pressupost no ens deixa anar tan de pressa com voldríem, és important anar iniciant actuacions que permetin endreçar l'entorn de béns patrimonials tan interessants com el Molí de Cervià", ha explicat el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius.

El Molí de Cervià Està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local i la Paeria va assumir-ne la propietat l'any passat, després d'arribar a un acord amb els seus anteriors titulars per la seva cessió gratuïta.

Et destaquem...