Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/L'Empresa Municipal d'Urbanisme preveu incrementar en un 22% els seus beneficis l'any 2019

L'Empresa Municipal d'Urbanisme preveu incrementar en un 22% els seus beneficis l'any 2019

El consell d'administració de la societat ha aprovat el pressupost per l'any vinent, en el qual se centrarà a continuar ampliant el parc d'habitatge públic, en l'execució del pla de barris de Magdalena-Noguerola, la venda de sòl i la tramitació dels ajuts al lloguer. L'EMU ha reduït en 3.185.000 euros el seu deute en un any.

Data publicació: Dijous 15, novembre del 2018


Imatge de la notícia L'Empresa Municipal d'Urbanisme preveu incrementar en un 22% els seus beneficis l'any 2019

L'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU) ha celebrat aquesta tarda la reunió del seu consell d'administració que ha aprovat el seu pressupost per l'any vinent. Els comptes mostren la millora de la situació de l'EMU, que preveu tancar l'any 2019 amb uns beneficis de 481.309,65 euros, un 22% més que el resultat obtingut l'any 2018, que serà de 392.428,58 euros. A més, en l'últim any l'endeutament net de la societat s'ha reduït en 3.185.000 euros.

Respecte a l'activitat, l'EMU preveu mantenir durant l'any vinent les quatre grans àrees de treball que la conformen: la gestió d'habitatges socials, l'urbanisme i la construcció, la venda de patrimoni i la tasca de l'Oficina Local d'Habitatge.

Pel que fa al primer d'aquests àmbits, la gestió del parc d'habitatge social, l'EMU gestiona actualment 268 habitatges de la seva titularitat o de la titularitat municipal, al marge dels cedits per tercers. Durant l'any 2018 s'ha produït un increment de 8 habitatges i de cara a l'any vinent la voluntat de l'empresa és seguir ampliant el parc d'habitatge públic, ja sigui mitjançant els encàrrecs de gestió que fa l'Ajuntament dels habitatges que compra exercint els drets de tempteig i retracte que permet la legislació catalana en matèria d'habitatge, o bé a través de la compra directa per part de l'EMU.

En l'àmbit de l'urbanisme i la construcció la feina de l'EMU el 2019 es centrarà en l'execució d'obres i projectes vinculats al Pla de Barris Magdalena Noguerola, que ha vist ampliada la seva vigència per part de la Generalitat fins al final de l'any vinent.

Quant a la venda de patrimoni, la voluntat de l'empresa és publicar periòdicament concursos públics de venda de sòl.

Gestionar la tasca de l'Oficina Local d'Habitatge seguirà sent una prioritat de l'empresa. Durant l'any 2018 ha tramitat 2.376 expedients d'ajuts al lloguer, un 3,66% més que l'any anterior. De cara al 2019 s'espera que segueixi aquesta tendència a l'alça i s'acabi l'any amb uns 2.400 expedients tramitats. Un altre dels objectius que es mirarà d'aconseguir pel pròxim any és incrementar la borsa d'habitatges de la Xarxa de Mediació per al lloguer social. Actualment compta amb 221 habitatges, 78 dels quals s'hi ha incorporat aquest any.

Categories: EMU, Pressupost

Et destaquem...