Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/L'Ajuntament de Lleida revisarà tots els expedients relatius al projecte de Torre Salses

L'Ajuntament de Lleida revisarà tots els expedients relatius al projecte de Torre Salses

Els tinents d'alcalde Toni Postius i Sergi Talamonte i la regidora Elena Ferre han explicat que s'ha pres aquesta decisió perquè es consideren insuficients les respostes donades pels propietaris dels terrenys a les 652 al·legacions presentades per la ciutadania. La Paeria manté el compromís de respondre-les una per una, fins i tot les que s'escapen de l'àmbit tècnic.

Data publicació: Divendres 11, octubre del 2019


Imatge de la notícia L'Ajuntament de Lleida revisarà tots els expedients relatius al projecte de Torre Salses

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L'Ajuntament de Lleida revisarà tots els expedients urbanístics relatius al sector SUR-42 (Torre Salses), on un promotor privat vol impulsar un centre comercial, per tal de donar una resposta acurada i individualitzada a cadascuna de les 652 al·legacions presentades per la ciutadania de Lleida envers aquest projecte.

Els tinents d'alcalde Toni Postius i Sergi Talamonte i la regidora Elena Ferre han explicat aquest migdia que aquesta decisió s'ha pres perquè la Paeria considera insuficient l'informe de resposta dels propietaris dels terrenys a les al·legacions, que van ser presentades fa uns mesos als projectes de reparcel·lació i urbanització d'aquest sector. L'informe, que no és vinculant, s'ha aprovat aquest matí a la reunió de la Junta de Compensació del SUR-42, malgrat els vots en contra dels representants de l'Ajuntament de Lleida i l'Empresa Municipal d'Urbanisme.

Postius ha recordat que aquesta operació urbanística ha aixecat una gran controvèrsia a la ciutat i que l'Ajuntament s'ha compromès a fer un exercici de "màxima transparència" per resoldre, una per una, totes les al·legacions presentades. Això inclou també les que fan referència a aspectes que s'escapen de l'àmbit tècnic d'Urbanisme, que van ser traslladades a la regidoria de Transparència i Lluita per la Corrupció. "Són qüestions controvertides, però no ens ha de fer por parlar-ne. No podem fer com si res i mirar cap a una altra banda i ens prendrem el temps que calgui. Hem de vetllar per l'interès públic", ha afirmat Postius.

"Procedirem a obrir una revisió de tot el projecte de reparcel·lació i urbanització, perquè entenem que és una responsabilitat política i un compromís ferm d'aquest Ajuntament, en un tema transversal i de primera magnitud", ha afirmat Elena Ferre, qui ha lamentat que la resposta de la Junta de Compensació a les al·legacions no hagi estat individualitzada, detalladament i jurídicament ben argumentada, com ha demanat l'Ajuntament.

El tercer tinent d'alcalde, Sergi Talamonte, ha explicat que ha assistit a la reunió de la Junta de Compensació com a president de l'Empresa Municipal d'Urbanisme, per tal de representar els seus interessos com a propietària de terrenys en aquest àmbit. "No ens han satisfet en absolut les respostes a les al·legacions presentades per l'EMU, sobre qüestions importants, com si el promotor tenia capacitat per obrar. Entenem també que hi ha un perjudici econòmic per la valoració que es fa de la repercussió de sostre de la finca de l'Empresa i, de retruc, de la resta. No podem acceptar que hi hagi una valoració al mateix preu del sostre residencial i comercial", ha assegurat.

La revisió dels expedients afectarà la modificació del pla parcial; la modificació puntual del planejament per encabir la prolongació del vial Víctor Torres; el conveni entre l'Ajuntament i l'empresa promotora del centre comercials; i altres expedients lligats, com el de construcció del vial. Paral·lelament, l'Ajuntament resoldrà una per una les al·legacions i l'Empresa Municipal d'Urbanisme treballarà per evitar sortir perjudicada de l'operació, han explicat els regidors.

Et destaquem...