Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/La Paeria renova les xarxes d’aigua i clavegueram de diversos carrers de Sucs

La Paeria renova les xarxes d’aigua i clavegueram de diversos carrers de Sucs

Toni Postius subratlla el compromís de la Paeria per completar la millora de la xarxa d’aigua a la localitat.

Data publicació: Dijous 03, setembre del 2020


Imatge de la notícia La Paeria renova les xarxes d’aigua i clavegueram de diversos carrers de Sucs

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida treballa des de principis d’agost en la millora de les xarxes d’aigua potable i el clavegueram de diversos carrers de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Sucs. L’actuació es centra en la renovació dels col·lectors i les canonades dels carrers Travessera Sant Jordi, Travessera del Carme, Suquets, Sant Jordi, Sant Isidre Llaurador i Migdia i està previst que quedi acabada a la tardor.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha destacat que “per part de l'Ajuntament de Lleida hi ha el compromís de continuar amb el procés renovació de la xarxa de clavegueram i aigua potable de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Sucs, una reivindicació històrica de Sucs i, per tant, una prioritat per l'Ajuntament”. “És una inversió molt important, necessària per a Sucs i que en definitiva contribuirà no només a millorar la qualitat dels serveis bàsics de l'EMD sinó també a renovar l'asfaltat de la vila”, ha afegit Postius, que avui ha visitat les obres acompanyat de la segona tinent d'alcalde, Jordina Freixanet. Tall de veu de Toni Postius

Els treballs consisteixen en la substitució de les canonades de distribució de clavegueram i aigua potable, amb l’objectiu d’incrementar la capacitat de la xarxa i millorar-ne el seu rendiment i prestacions. Cal destacar que l’actuació inclou també la renovació de les escomeses domiciliàries i del paviment dels carrers afectats.

L’actuació de millora, dotada amb un pressupost de 386.454,66 euros, té un termini d’execució de quatre mesos i s’executa a través del Pla d’Inversions del Contracte de Concessió del Servei d’Aigua i Clavegueram de l’empresa FCC-Aqualia, amb una aportació també del mateix Ajuntament de Sucs.

Les obres continuen amb la planificació establerta l’any 2018 amb el Pla Director del Clavegueram de Sucs per tal de garantir la renovació de la xarxa, que era antiga, en un termini de quatre anys. L’Ajuntament de Lleida ja porta tres anys consecutius renovant la xarxa d’aigua i clavegueram de Sucs.

De cara a l’any vinent i els següents, ha explicat Postius, es treballarà en la redacció del projecte de l'estació depuradora d'aigües residuals de Sucs i també de Raimat que ha de permetre depurar les aigües residuals de totes dues entitats, amb un cost aproximat de mig milió d'euros.

Et destaquem...