Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/La Paeria renova les canonades d’aigua potable a Sucs

La Paeria renova les canonades d’aigua potable a Sucs

L’actuació abasta 4 carrers, amb un pressupost de 250.000 euros, i permetrà substituir les antigues conduccions de fibrociment i reduir les fuites i avaries. Els tinents d’alcalde Toni Postius i Jordina Freixanet han visitat avui les tasques i han destacat el compromís de l’Ajuntament de Lleida amb l’EMD per tal de millorar-ne els serveis, amb inversions importants tant la xarxa d’aigua com en la de clavegueram.

Data publicació: Dimarts 10, maig del 2022


Imatge de la notícia La Paeria renova les canonades d’aigua potable a Sucs

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida està executant les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable a quatre carrers de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Sucs, que permetran la substitució de l’antiga xarxa feta amb canonades de fibrociment que es trobaven envellides i provocaven problemes de fuites i avaries. Les tasques compten amb un pressuposts de 250.000 euros, que es financen gràcies a un ajut del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, i la segona tinent d’alcalde i regidora delegada de Sucs, Jordina Freixanet, han visitat avui les obres i han destacat l’aposta de la Paeria en els últims anys per a millorar la xarxa de clavegueram i aigua potable a Sucs.

“Aquesta actuació complementa la que s'ha fet en els darrers anys, que ha tingut una inversió directa de l'Ajuntament de Lleida d'aproximadament 350.000 euros anuals per a la substitució del clavegueram, que a Sucs estava molt envellit i mal dimensionat. A la vegada fem un procés de substitució de les canonades de fibrociment, que són perilloses per la salut, i també de les connexions de plom que encara hi havia. En tres anys s'ha fet un pas de gegant i això demostra la col·laboració i la lleialtat institucional que tenim totes dues institucions per fer que Sucs poc a poc vagi recuperant la seva xarxa d'aigua potable i la de clavegueram perquè estigui en bones condicions”, ha afirmat Postius. Tall de veu de Toni Postius

“Visitem una obra molt reivindicada a Sucs, com és la millora de la xarxa d'aigua i clavegueram. Des de l'Ajuntament de Lleida apostem per ajudar a l'EMD de Sucs en totes aquelles obres que es puguin anar finançant. L’any passat ja vam començar amb unes actuacions força importants i amb aquesta s'aconseguirà treure les antigues canonades de fibrociment per al 50% de la població de Sucs i per tant sanejar la xarxa i oferir un millor servei”, ha declarat per la seva banda Freixanet. Tall de veu de Jordina Freixanet

L’obra afecta un tram de 913 metres lineals (un 20% de la xarxa de Sucs) als carrers Major (583 metres), La Font-Grup d’Artesans (190) i el carrer Alt (140). L’actuació permetrà millorar l’eficiència de la xarxa, reduint les fuites i avaries, i la seva capacitat, en passar d’un diàmetre de 60 mm a entre 90 i 125 mm, a més de garantir la seguretat i salubritat per als carrers i edificacions. També s’inclou la renovació de les vàlvules, hidrants i escomeses associats. Les tasques van a càrrec de l’empresa Turolense Leridana de Construcciones i estaran acabades al juliol.

Aquesta actuació complementa les inversions que s’estan duent a terme des del 2018 en el marc del Pla Director del Clavegueram de Sucs.

Et destaquem...