Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/La Paeria renova la xarxa d’aigua, el clavegueram i el paviment del carrer Martos

La Paeria renova la xarxa d’aigua, el clavegueram i el paviment del carrer Martos

Els treballs en aquest carrer del barri de Magraners acabaran la primera setmana de setembre.

Data publicació: Divendres 05, agost del 2022


Imatge de la notícia La Paeria renova la xarxa d’aigua, el clavegueram i el paviment del carrer Martos

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’alcalde accidental Toni Postius ha visitat les obres que la Paeria duu a terme al carrer Martos, a Magraners, dins del contracte anual de renovació i millora que es manté amb la concessionària del servei d’aigua.

Els treballs tenen un pressupost d’uns 100.000 euros i permetran reformar tota la xarxa de subministrament, el clavegueram i la pavimentació del carrer, que dataven dels anys de construcció del barri.

A la visita també han assistit la tinent d’alcalde Montse Pifarré i els regidors David Melé i Cristina Morón com a signants del Pacte de l’Aigua, que incloïa aquestes obres d’inversió.

L’operació inclou substituir tota la xarxa d’aigua potable que, en alguns trams, encara tenia elements de plom. També s’actualitza l’antic clavegueram, que no estava dimensionat per assumir tots els habitatges finalment construïts. Com que no comptava amb suficients embornals, generava entollaments importants. L’actuació es completa amb la renovació del ferm i de les voreres.

Es tracta d’unes obres llargament reivindicades pel veïnat del carrer Martos i pel barri de Magraners.

Aquest projecte forma part dels treballs de renovació i millora de la xarxa d’aigua i clavegueram previstos en el contracte anual amb la concessionària d’aigües, que té un valor de més de 500.000 euros. En aquest apartat també s’inclouen les connexions a la xarxa general de la ciutat de les canonades de la plaça de Cervantes/rambla d’Aragó i d’una urbanització de Raimat, obres que s’estan realitzant aquest agost.

Sobre l’actuació a la plaça de Cervantes, Postius ha assenyalat que, una vegada obert el subsol, s’ha detectat que una de les canonades de l’obra té un emplaçament diferent de l’indicat en la cartografia. Ha explicat, però, que aquesta incidència, a priori, no retardarà la finalització dels treballs.

Postius ha posat en valor la qualitat del servei d’aigua de la ciutat de Lleida: “tenim la gran sort de comptar amb una infraestructura molt important que garanteix l’aigua des de l’embassament de Santa Anna, amb una qualitat molt bona i amb subministrament assegurat”. Malgrat això, l’alcalde accidental ha insistit en la necessitat de fer un ús responsable i racional d’aquest recurs, tenint present el context de sequera.

Et destaquem...