Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/La Paeria renova 64 punts de llum i n'instal·la 6 de nous a dos carrers de la ciutat

La Paeria renova 64 punts de llum i n'instal·la 6 de nous a dos carrers de la ciutat

El primer tinent d’alcalde, Toni Postius, destaca que l’actuació permetrà millorar l’eficiència energètica i donar resposta a peticions veïnals per millorar l’enllumenat en diferents punts dels barris de Ciutat Jardí, Camp d’Esports, Cappont i la Bordeta.

Data publicació: Dimarts 22, desembre del 2020


Imatge de la notícia La Paeria renova 64 punts de llum i n'instal·la 6 de nous a dos carrers de la ciutat

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La Paeria du a terme un projecte de millora de l’enllumenat exterior en diferents carrers de la ciutat que comporta la renovació de 64 punts de llum que ara disposen de fanals amb tecnologia obsoleta i la instal·lació de 6 punts de llums nous en trams de carrers que ara no en tenen cap.

L’objectiu principal d’aquesta inversió és la millora de l’eficiència energètica, la uniformitat i els nivells lumínics per als vianants, a la vegada que s’aconsegueix disminuir considerablement el consum elèctric de la instal·lació.

L’actuació se centra als carrers Segòvia, Sant Hilari, Monestir de Gerri, Era Vall d’Aran, Periodista Trapa i avinguda de les Garrigues. La tria dels espais on s’actua vol resoldre mancances detectades en zones on és necessària una redistribució dels punts de llum i carrers que tenen un tram amb la tecnologia actualitzada i d’altres amb tecnologia desfasada, fet que provoca un impacte visual negatiu.

El primer tinent d’alcalde, Toni Postius, ha destacat que l’actuació permet millorar l’eficiència energètica i donar resposta a peticions veïnals per millorar l’enllumenat en diferents punts dels barris de Ciutat Jardí, Camp d’Esports, Cappont i la Bordeta. “"És evident que cal reforçar l’enllumenat públic de la ciutat. A poc a poc, volem anar fent inversions que permetin millorar-lo en els punts on més falta fa, tenint en compte també les peticions del veïnat”, ha assenyalat.

Així, al carrer Segòvia es renoven 8 punts de llum; al carrer Sant Hilari, 15 llumeneres en el tram de Rovira Roure a Roda d’Isàbena i 8 més, entre Roda d’Isàbena i Onze de Setembre; a Monestir de Gerri es renoven 7 llumeneres; a Era Vall d’Aran se’n canvien tres; i a l’avinguda de les Garrigues se’n renoven 13 al tram de Cappont i 10 més entre la rotonda i el Canal de Seròs, a l'accés a la Bordeta.

A més, s’actua en dos carrers del barri de Ciutat Jardí que no disposen ara d’il·luminació i s’hi crea una nova línia d’enllumenat que proporcioni bons nivells lumínics, per facilitar el pas del veïnat durant les hores més fosques. Per tant, cal fer-hi la instal·lació de cablejat corresponent per a situar-hi tres punts de llum nous en cadascun d’ells. Es tracta del carrer Periodista Trapa — en el tram que discorre al costat del solar que serveix d’aparcament davant de la presó — i Era Vall d’Aran — entre les avingudes Enric Farreny i Rovira Roure —.

Et destaquem...