Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/La Paeria promourà la funció pedagògica dels radars semafòrics per davant de la sancionadora

La Paeria promourà la funció pedagògica dels radars semafòrics per davant de la sancionadora

S’instal·laran comptadors numèrics regressius per informar els conductors i conductores del temps que resta en cada fase, perquè puguin tenir un major temps de reacció.

Data publicació: Dimecres 14, octubre del 2020


Imatge de la notícia La Paeria promourà la funció pedagògica dels radars semafòrics per davant de la sancionadora

Imatge: ©Diari Segre

El govern municipal modificarà el funcionament dels dispositius de semàfors amb càmera per a potenciar la seva funció pedagògica per sobre de la recaptatòria. Per aconseguir-ho, s’estan instal·lant en aquests radars semafòrics panells amb comptadors numèrics regressius, similars a un rellotge digital, que informen els conductors i conductores del temps que resta per al canvi de fase del semàfor, tant quan està en verd com en vermell. D’aquesta manera, disposen de més temps per a reaccionar i aturar-se si és necessari.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha destacat que l’objectiu d’aquesta mesura és fer pedagogia entre els conductors i conductores i sancionar només aquells que infringeixin les normes, però evitar que aquests dispositius funcionin com a mesura recaptatòria. "La funció d'aquests cartells lluminosos és informar el conductor del temps que resta perquè es produeixi aquest canvi semafòric i això el que farà és millorar des del punt de vista de la seguretat el funcionament d'aquests radars, atès que en moltes ocasions hi havia inseguretat perquè el conductor desconeixia si s'anava a posar en vermell o en ambre d'una manera molt ràpida i això feia que estigués més pendent de mirar què és el que estava passant en comptes de mirar la cruïlla en què es trobava el vehicle". Tall de veu de Toni Postius

Ja s’ha instal·lat un d’aquests nous dispositius, en fase de proves, al semàfor foto-vermell que hi ha a l’encreuament entre Príncep de Viana i Prat de la Riba. La resta es col·locaran a finals de la setmana vinent en els cinc emplaçaments restants: Rambla d’Aragó, Cos-Gayon, Rovira Roure, avinguda de les Garrigues i Prat de la Riba amb Alcalde Porqueres.

Aquesta mesura dona compliment a un dels acords del pacte d’entesa en l’àmbit de la mobilitat, que citava expressament la instal·lació d’aquests rellotges informatius en els radars semafòrics com una mesura per orientar-los cap a una funció més pedagògica.

El regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, ha manifestat que se segueix treballant en altres millores en l'àmbit de la mobilitat, sempre des d’un punt de vista positiu, i que en els pròxims dies s’anunciaran altres accions que s’estan preparant des del departament.

Et destaquem...