Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/La Paeria prepara la reobertura progressiva de les 117 àrees de parcs infantils de la ciutat

La Paeria prepara la reobertura progressiva de les 117 àrees de parcs infantils de la ciutat

Cal fer-ne la neteja i repassar que tots els seus elements estan en bon estat, per garantir la seguretat El tinent d’alcalde Toni Postius demana la col·laboració de pares i mares i apel·la a l’autoresponsabilitat per garantir la seguretat de tots i totes, especialment dels més menuts

Data publicació: Dilluns 22, juny del 2020


Imatge de la notícia La Paeria prepara la reobertura progressiva de les 117 àrees de parcs infantils de la ciutat

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida començarà a reobrir de forma progressiva els 117 parcs infantils i biosaludables de la ciutat, un cop superada la fase d’alarma per l’epidèmia de la Covid-19. Per poder posar-los en marxa, cal una tasca prèvia de neteja a fons i també una revisió de manteniment per verificar que no hi ha cap element malmès o trencat que pugui posar en risc la seguretat dels infants.

L’Àrea de Serveis Urbans de la regidoria d’Urbanisme està establint una planificació per tal de dur a terme aquestes tasques prèvies, que s’iniciaran aquest dilluns i que aniran a càrrec de l’empresa Ilnet, concessionària del servei de neteja, i la Fundació Ilersis, adjudicatària del manteniment d’aquests espais.

El tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha explicat que “per garantir la seguretat dels més petits és necessari repassar l’estat en què es troben els parcs infantils després d’aquests mesos de desús i dur a terme una neteja acurada”. En aquest sentit, ha demanat “la col·laboració de pares i mares” i ha apel·lat “a l’autoresponsabilitat per garantir la seguretat de tots i totes, especialment dels més menuts. A més a més, en tant que hem entrat a la fase de nova normalitat, recordem que caldrà seguir les mesures de protecció i prevenció: mascaretes, neteja i distància social. Els serveis de manteniment treballen de valent per deixar les instal·lacions netes i preparades”.

Un cop estigui net i revisat cada àrea de jocs es procedirà a retirar el precinte, de manera que les primeres podran obrir-se ben aviat. El procés es durà a terme de manera que primer s’obrin la meitat de places del barri i, en una segona fase, la resta. Està previst que el procés pugui completar-se en tots els parcs en un període d’unes dues setmanes.

Mentrestant, aquests espais seguiran precintats. Entre avui i principis de la setmana vinent es col·locaran cartells per reforçar l’advertiment que no poden usar-se fins que no es completin aquestes tasques i quedin reoberts al joc.

Ús responsable

Pel que fa a l’ús d’aquests espais un cop reoberts, caldrà seguir-hi les mateixes recomanacions que per la resta, malgrat que amb els infants resulta més difícil, com són evitar aglomeracions de gent, respectar la distància de seguretat i fer servir mascareta quan no sigui possible.

Et destaquem...