Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/La Paeria posa en marxa un pla de millora del Parc de les Vies

La Paeria posa en marxa un pla de millora del Parc de les Vies

Després de detectar problemes per manca de manteniment, ara s'està duent a terme la renovació de trams de paviments de fusta deteriorats i la substitució d'elements de mobiliari urbà per altres més resistents al vandalisme

Data publicació: Dimarts 09, novembre del 2021


Imatge de la notícia La Paeria posa en marxa un pla de millora del Parc de les Vies

Imatge: ©Javi Martín

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, ha visitat avui, acompanyat pel regidor de Serveis Urbans, Joan Ramon Castro, els treballs de reparació del paviment de fusta del Parc de les Vies. Postius ha explicat que aquesta zona que va construir fa més de dotze anys i en aquests punts on s'hi van posar peces de fusta "es va fer una mala instal·lació de bon principi i una manca de manteniment en aquests darrers anys i això ha fet que s'hagin degradat i en conseqüència que hi hagi queixes veïnals".

"Per això, la regidoria d'Urbanisme en col·laboració amb la de Serveis Urbans el que hem endegat és un pla de manteniment i millora de tot aquest àmbit, d'entrada substituint tots aquells trams en males condicions", ha assenyalat Postius. Actualment, s'està substituint el paviment d'un tram d'uns 100 metres quadrats de tarima, complementant així una actuació que es va dur a terme fa uns mesos per substituir-ne un altre tram de 120 m² més.

L'actuació, que va a càrrec de la brigada municipal, consisteix a retirar la tarima de fusta natural en mal estat i deteriorada, que comporta un manteniment continuat, i substituir-la per una tarima tecnològica amb acabat semblant a la fusta que resulta més resistent, tant al desgast mecànic com al causat pels canvis de temperatura, i necessita menys manteniment. La tarima tecnològica està composta per un 65% de fusta de pi d'origen sostenible i un 35% de resines de polietilè d'alta densitat. És un material 100% reciclable. Està previst que les obres quedin acabades d'aquí a dues setmanes i la inversió prevista en les dues fases és d'uns 17.000 euros.

La previsió és que durant l'any vinent, ja amb el nou pressupost, s'abordin dos trams més amb un total de 240 m² amb aquest material nou, amb una inversió d'uns 20.000 euros més. A la vegada, en col·laboració amb l'IMO es fa una tasca de recuperació de la fusta vella, tornant-la a envernissar perquè pugui suportar el clima de la ciutat de Lleida i aprofitar-la així en altres trams.

A més, d'aquesta actuació, Postius ha assenyalat que també s'ha anat substituint el mobiliari urbà per un altre més resistent al vandalisme.

"Quan el fa el disseny d'espais públics com aquest cal pensar el manteniment del dia a dia i acompanyar-ho amb els recursos adequats. Cap espai que es posi en funcionament no pot estar sense partida de manteniment", ha remarcat el tinent d'alcalde.

Et destaquem...