Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/La Paeria millora el clavegueram de Llívia

La Paeria millora el clavegueram de Llívia

Ja s'ha iniciat una primera fase de renovació de canonades que permetrà evitar problemes d'inundacions i ben aviat se signarà un conveni amb l'ACA per completar l'actuació i eliminar els abocaments d'aigües residuals

Data publicació: Dimarts 22, febrer del 2022


Imatge de la notícia La Paeria millora el clavegueram de Llívia

Imatge: ©Mario Gascón

El paer en cap, Miquel Pueyo, i el primer tinent d'alcalde, Toni Postius, han visitat avui les obres de millora del clavegueram de Llívia, que s'estan duent a terme entorn del carrer Grealó, dins de la primera fase de les actuacions previstes en el Pla director per arranjar el clavegueram en aquest barri, evitar problemes d'inundacions i l'abocament d'aigües residuals al medi natural.

"Llívia és un barri amb algunes mancances cròniques que tenen a veure sobretot amb el desguàs de les clavegueres. Molta gent de Lleida potser no sap que en realitat el clavegueram de Llívia desguassa en una clamor. El govern de la Paeria ha insistit activament davant de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) perquè faci possible enllaçar amb la depuradora de Lleida", ha explicat Pueyo, qui també ha estat acompanyat pel regidor de barri, Joan Ramon Castro.

L'actuació que s'està fent ara consisteix a substituir la canonada que va paral·lela al camí de la Creu de Basella, en un tram de 120 metres, augmentar la seva capacitat i dotar-lo d'un major pendent, per tal que pugui evacuar més aigua i evitar així les inundacions en cas de pluges intenses. Aquesta primera fase es completarà amb una segona fase per renovar el col·lector del carrer Antoni Vilaplana i una tercera al carrer Gran, que també comportaran la reurbanització dels carrers. A més, està previst que l'ACA completi l'enllaç d'aquest tram amb una estació de bombeig i la xarxa de clavegueram urbana, permetent així que les aigües residuals acabin a la depuradora.

"Fa molts anys que a Llívia tenim un problema amb l'estructura del clavegueram. És una situació llargament denunciada per les entitats veïnals. Quan vam arribar al govern, vam veure que des del 2005 estava pendent la modificació de la xarxa del clavegueram i dur a terme actuacions d'inversió importants per canalitzar les aigües. D'una banda, per evitar inundacions que es produeixen en diferents punts del barri quan hi ha pluges intenses perquè el clavegueram al barri va molt pla i de seguida els embornals se saturen i no tenen capacitat per a desaiguar. I, d'altra banda, perquè ens trobem que les aigües residuals acaben abocant en una clamor, que és una anomalia", ha assenyalat per la seva banda, Postius.

La previsió, ha afegit, és que aquesta primavera es pugui signar un conveni amb l'ACA perquè abordi aquesta obra i també es treballa perquè ben aviat es construeixi la nova depuradora que ha de solucionar l'altre punt amb problemes d'abocaments d'aigües residuals, a Sucs i Raimat.

"La durada de les obres d'aquesta primera fase es preveu que sigui d'un mes o mes i mig. El compromís que tenim amb els pagesos és que abans que comenci la temporada de reg ja pugui estar acabada. Ja estem treballant en la segona i amb aquest conveni amb l'ACA que ens permetrà solucionar l'any que ve un dèficit històric del clavegueram de Llívia", ha conclòs Postius.

La inversió en aquesta primera fase és de 196.000 euros, a càrrec de les inversions de la concessionària Aigües de Lleida.

Categories: Llívia, clavegueram

Et destaquem...