Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/La Paeria inicia l'arranjament d'una nova zona verda de 17.000 m² al solar del carrer Alcalde Pujol

La Paeria inicia l'arranjament d'una nova zona verda de 17.000 m² al solar del carrer Alcalde Pujol

El paer en cap, Miquel Pueyo, i els tinents d'alcalde Toni Postius i Sergi Talamonte, han visitat avui l'inici dels treballs, amb el desbrossament del terreny, on s'hi plantaran prop de 200 arbres abans de final d'any

Data publicació: Divendres 16, abril del 2021


Imatge de la notícia La Paeria inicia l'arranjament d'una nova zona verda de 17.000 m² al solar del carrer Alcalde Pujol

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L'Ajuntament de Lleida ha iniciat avui les obres d'arranjament d'una nova gran zona verda de 17.000 m² en un solar situat al carrer Alcalde Pujol que fins ara acollia un aparcament provisional. L'actuació s'abordarà per fases i de moment es treballa en la primera, que consisteix en el desbrossament de l'espai, el moviment de terres per a deixar-lo amb les cotes desitjades, la instal·lació del reg i la plantació d'un centenar d'alzineres i xiprers, amb la col·laboració dels veïns i veïnes. Es completarà a partir del novembre amb un centenar d'arbres més.

El paer en cap, Miquel Pueyo, el primer tinent alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, i el tercer tinent d'alcalde i regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, han visitat avui l'espai, acompanyats del president de l'associació de veïnal de Joc de la Bola, Francesc Moix, i han coincidit a destacar que aquesta actuació dona resposta a una petició llargament demanada per part del veïnat.

"La plantació dels arbres és una demostració de compromís i l'arrencada d'un projecte que anirà més enllà", ha afirmat l'alcalde. Pueyo ha destacat la "la sana tossuderia dels veïns de l'entorn que ens van deixar molt clar que estaven tips de veure-ho com un subespai" i que ha esperonat l'inici d'aquesta actuació.

"Ens demanaven que deixés de ser un aparcament i que passés a ser una zona que es pogués aprofitar per part dels veïns per passejar i gaudir-ne i que en definitiva anés en benefici del conjunt del barri. La voluntat és desenvolupar a poc a poc tot el projecte i el que s'anirà fent amb els veïns és acabar de perfilar la resta d'elements del parc que estan dibuixats sobre el plànol, com una zona d'esbarjo i trobada i una àgora. Cal acabar de concretar-ho i executar-ho en la mesura de la disponibilitat pressupostària", ha assenyalat Postius, qui ha afegit que el disseny d'aquest espai busca la seva connexió amb els parcs propers de Joc de la Bola i Jaume Magre.

"Canviar un espai ple de cotxes per un espai ple d'arbres, és un enorme simbolisme de la voluntat de canvi de model en un procés de transició ecològica per tenir una ciutat molt més verda. Com també la plantació dels 1.400 arbres que s'estan fent aquest any i els que plantarem l'any vinent. Entre tots estem fent una ciutat més amable i més acollidora", ha assenyalat Talamonte, per la seva banda.

El disseny d'aquesta zona verda deixarà espai per a la construcció en el futur d'un equipament que funcioni com a centre cívic del barri, a la part d'Alcalde Pujol més pròxima a Cristòfol de Boleda.

Zona verda a Ciutat Jardí

Aquesta actuació es du a terme de forma paral·lela amb una altra de molt similar al barri de Ciutat Jardí, en un solar situat entre els carrers Enric Farreny, Era Vall d'Aran i Victòria Kent. També s'hi faran moviments de terres, la instal·lació del reg i una primera plantació d'alzines i lledoners, que es complementarà a la tardor. A més, es retirarà la tanca existent i es traslladaran els mòduls que acullen l'associació de veïns a la plaça Les Valls.

Et destaquem...